Havemøbler

Sådan plejer du dine havemøbler

Når man har havemøbler, er det meget vigtigt, at man plejer dem og passer på dem på den helt rigtige måde. Det er vigtigt at gøre, så møblerne ikke tager varig skade som resultat af vejret. For alle slags havemøbler gør det sig gældende, at de skal vaskes grundigt af, når de har været brugt gennem sommerens havesæson.

Læs mere

Dine havemøbler har allerbedst af at stå indenfor, når det er vinter. Det er naturligvis også muligt at beskytte møblerne med overdækning i plastmaterialer og pulverlakeret aluminium. Husk dog, at det kræver lidt ekstra rengøring hvert forår, hvis man lader havemøblerne stå ude vinteren over.

Brug eventuelt et skimmmelhæmmende middel, før du sætter møblerne væk. Det vil desuden være en fordel at give møblerne en omgang olie hvert efterår, hvis der er tale om olierede træmøbler. Det er særligt godt at bruge møbelolie tilsat fungicider, så træet kan modstå vinteren.  Det er også en god idé at opbevare træmøbler i et uopvarmet rum med samme luftfugtighed som udendørs.  Ellers kan du risikere at træet vil tørre eller krympe, så samlingerne bliver løse. Det er også vigtigt, at møblerne er placeret på et tørt underlag, så træet ikke trækker fugt op nedefra.

Hvilke havemøbler kan stå udendørs hele året?

Ubehandlede havemøbler af teak, robinie og trykimprægneret fyr kan godt klare at stå udendørs hele året, men deres levetid forlænges ved at opbevare dem under et tag. Havemøbler af tropisk træ eller hårdt træ som fx nytoah og meranti bør altid opbevares under tag om vinteren. Møbler af aluminium kan som udgangspunkt tåle at stå udendørs hele året, men tjek altid om beslag og skruer også er rustfri. Derudover kan havemøbler af plastik også godt klare det kolde vintervejr, men vær alligevel opmærksom på, at det ikke er alle slags plastikmøbler, der er frostsikre.

Byg din egen havebænk

Du finder her de bedste råd til at vedligeholde dine havemøbler, så de kan holde i mange år. Du får også gode råd til, hvordan du bygger dine egne møbler til haven. Fx kan du lave din helt egen unikke havebænk, som vil være perfekt til grillfester eller fødselsdagsfester i haven.

En hængekøje i haven

Man kan lave hygge i haven på mange forskellige måder. Nogle mennesker foretrækker klassiske cafémøbler med bord og stole. Andre vil gerne have et stort spisebord med bænk og stole til, som kan bruges udendørs. Men der er også mange gode grunde til at få sig en skøn hængekøje i haven eller på terrassen.

Gør dig nogle overvejelser over, hvad du gerne vil bruge hængekøjen til, inden du køber den. Det kan fx være, at den skal være robust og stærk til at kunde håndtere legende børn. Det kan også være, du gerne vil have en robust og dansk produceret hængekøje, der kan klare op til 600 kg. Eller måske skal hængekøjen være vandafvisende og lavet af UV-resistent stof? Vi har samlet alle mulighederne til dig.

Denne havetrend forbinder uderum og inderum

Denne havetrend forbinder uderum og inderum

Efter et langt år med coronarestriktioner er haven for alvor blevet et ekstra rum, og mange udnytter potentialet til at indrette små hyggekroge og uderum, hvor forårets første solstråler kan nydes. Det ses også på sommerens havemøbeltrend, der forbinder ude- og inderum.

5 smukke måder du kan sætte ild til din have

5 smukke måder du kan sætte ild til din have

Hygge, varme og snobrød – der er ikke noget, der samler familien som levende flammer i haven. Se her, hvilken løsning der passer bedst til dig og din have.

Sådan rengør du havemøblerne inden de skal ind

Sådan rengør du havemøblerne inden de skal ind

Dine havemøbler holder sig længere og flottere, hvis du passer godt på dem - også over vinteren. Her får du vores guide til at rengøre havemøblerne, så de kommer til at fremstå pæne, rene og klar, når de igen skal tages i brug til sommer. 

Sådan passer du godt på dine havemøbler til vinter

Sådan passer du godt på dine havemøbler til vinter

Havemøbler skal opbevares korrekt, så de ikke tager varig skade af vejr, udtørring eller skimmelsvamp i løbet af vinteren. Se, hvordan du opbevarer dem, så de holder bedst muligt.

Sådan rengør og vedligeholder du dine teaktræsmøbler bedst

Sådan rengør og vedligeholder du dine teaktræsmøbler bedst

Teaktræsmøbler er helt igennem ideelle som udendørsmøbler, fordi de er robuste og kan klare forskelligt slags vejr. Men de kræver dog en smule vedligeholdelse. Her kan du se, hvordan du bedst passer på dine teaktræsmøbler.

Havemøbler, der er (næsten) vedligeholdelsesfrie

Havemøbler, der er (næsten) vedligeholdelsesfrie

idényt har samlet en række nye havemøbler, der er hårdføre og kan tåle at stå ude i det danske vejr. Vi præsenterer bl.a. betonfiber som nyt materiale i kollektionerne af havemøbler. Og der er naturligvis en masse dansk design i teak og rattan til de mere romantiske. 

10 havestole – de bedste fra de danske bolighuse

10 havestole – de bedste fra de danske bolighuse

Hvilken havestol skal det være? Skal det være i træ, plast, flet eller rattan? Her er 10 havestole, som det er muligt for alle at komme til at eje. Se tidens mest populære og praktisk havestole fra Ikea, Jysk, Ilva og andre store og mindre bolighuse.

10 liggestole og solsenge til en dejlig sommer i haven

10 liggestole og solsenge til en dejlig sommer i haven

Liggestole er et vidt begreb. Her har vi udvalgt 10 vidt forskellige solsenge og liggestole fra både store møbelhuse og mindre producenter. Find inspiration til din næste solseng, solvogn eller liggestol her i galleriet, så kan du selv vælge din favorit.

Vedligeholdelsesfri havemøbler – fra rattan til rustfrit stål
Havemøbler med et minimum af vedligeholdelse

Vedligeholdelsesfri havemøbler – fra rattan til rustfrit stål

Det boomer med havemøbler, som du hverken behøver at bruge tid eller kræfter på at vedligeholde. For eksempel møbler til haven lavet af plastik, der ligner træ, eller havemøbler i granit eller aluminium. Se fordele og ulemper ved alle moderne former for vedligeholdelsesfri havemøbler.