10 havestole – de bedste fra de danske bolighuse

Hvilken havestol skal det være? Skal det være i træ, plast, flet eller rattan? Her er 10 havestole, som det er muligt for alle at komme til at eje. Se tidens mest populære og praktisk havestole fra Ikea, Jysk, Ilva og andre store og mindre bolighuse.

Havestole – komfort og look

Havestole handler om komfort. Man skal sidde godt i dem. Havestole handler lige så meget om identitet og æstetik. De skal se pæne og repræsentative ud i haven. Hele sommeren vil havemøblerne nemlig være en slags ekstra pryd til facaden – eller det modsatte. Eller de vil på samme vise være det visuelle fixpunkt i baghaven.

Her er 10 havestole i alle mulige forskellige materialer fra 10 af de mest populære levarandører af havestole til danske haver. Her finder du stedet til at danne dig et overblik over, hvad der lige og nu her findes på markedet, og for de fleste af havestolenes vedkommende: til priser, hvor de fleste kan være med.

1. Äpplarö – Ikea havestol og klapbord

Klapstole og klapbord fra Ikea.

Ikeas klapstole, Äpplarö, i massiv akacietræ er et holdbart bud på praktisk inventar til haven. Både stole og borde kan klappes sammen. Ikea-hynderne Vårda anbefales af Ikea til Äpplarö stolene. Den vejledende pris for to stole + klapbord er kroner 1.199. Se mere på Ikeas hjemmeside

2. Havestolen Click fra Ilva

Havestolen fra Ilva findes i flere forskellige varianter.

Click er Ilvas havestol med stel i metal og armlæn i bambus. Højden er 82 cm, bredden 60 cm, længden 55 cm. Listeprisen hos Ilva kan variere. Den aktuelle officielle pris er kroner 999. Prisen er eksklusiv hynde. Se mere her.

3. Botanic – havestol fra IDEmøbler

Botanic – skalstol til haven med organiske former i den udstansede ryg.

Ilvas havestol bærer det velvalgte navn: botanic. Det passer fint med ryglænets organiske udstansede mønster, og det stemmer også overens med stolens formål – som siddeplads midt i alle de botaniske herligheder i haven. Skalstol-delen er i hvid plastik. Stellet er i hvid metal, og trædelen af benene er i FSC-certificeret eucalyptustræ. Den officielle pris er i øjeblikket kroner 899,25 på IDEmøblers hjemmeside. Se mere her.

4. Havestol med indbygget hynde

Luksus havestole med indbyggede hynder.

Cane-Line er et møbelbrand, der forhandles i mange forskellige mindre og større boligbutikker rundt omkring i Danmark, blandt andet i Illums Bolighus. Den udendørs spisestol Core har indbygget hynde i materialet Quick Dry Foam. Core er stabelbar og findes både med og uden armlæn. Disse havestole hører til i den dyrere prisende med en aktuel pris på kr. 2.499. Find havestolen i udvalgte butikker eller bestil den via Cane-Lines hjemmeside.  

5. Havestol i rattan

Havestol á la Verner Panton.

Bobby Chair hedder denne stol, der forhandles af bolighuset Living-in-Harmony i Glostrup. Stolen er udført i rattan med et sort pulverlakeret metalstel. Stolen bringer mindelser om Verner Pantons ikoniske Panton Chair, som var udført i glasfiber. Bobby-stolen kan købes med en tilvalgt naturfarvet kanvasstykke eller et stykke lammeskind. Prisen er kroner 1.395. Se mere på living-in-harmony.dk.

6. Spisebordsstol til haven fra Coop

Havestol i naturteak fra FDB møbler.

Fra det relancerede FDB Møbler kommer denne enkle og klassiske træstol i naturolieret teaktræk. Stolen, der er designet af Thomas E. Alken, kan både bruges indendørs omkring spisebordet og i haven omkring havebordet. Målene er 86 x 60 x 63,5 cm. Prisen i Coops webshop er kroner 1.499. Se mere her

7. Havestol i formstøbt plast fra Bilka

Iowa – formstøbt havestol fra Bilka i 11 forskellige farver.

Bilkas havestol hører til blandt de billige havemøbler. Det kan måske undre ved første blik. Iowa-havestolen ligner nemlig noget, der er skabt i polyrattan-flet. Stolen er dog lavet i formstøbt plast, hvilket generelt er et billigere materiale. Iowa føres hos Bilka i 11 forskellige farver. Den aktuelle pris på Bilkas webshop er kroner 224,50. Se mere her.

8. Hvide Sande havestol fra Jysk

Havestol i massiv træ fra Jysk.

Denne havestol fra Jysk er udført i FSC hårdttræ. Stolen giver tydelige mindelser om Hvide Sande havebænken, og hedder præcis også Hvide Sande. Prisen hos Jysk står i øjeblikket til kroner 799.

9. Havemøbler til børn – Marguerit

Marguerit havemøbler til børn fra Mandalay.

Marguerit serien af havemøbler stammer tilbage fra 50’erne. De er designet af møbeldesigneren Ankjær Andreasen. Havemøblerne i Marguerit-serien blev relanceret og udvider fra og med 2003. Nu er de også kommet i en version til børn. Det er letvægtsmøbler i massiv teak og pulverlakeret aluminium. Den stabelbare Marguerit-børnestol står til kroner 995. Margurit Kids Havebord koster kroner 2.295 på den danske møbelwebshop Mandalay’s hjemmeside

10. Billig havestol i plastik

Amerikastol – formstøbt havestol i hvid plastik.

Billig havestol i plastik – det lyder måske ikke pænt, men så er det til gengæld enkelt. Denne plastikstol i formstøbt plast er nem at vedligholde. Havestolen hedder Amerikastol og kan købes hos havemekka.dk for kroner. 199. 

Mest læste artikler