Denne havetrend forbinder uderum og inderum

Efter et langt år med coronarestriktioner er haven for alvor blevet et ekstra rum, og mange udnytter potentialet til at indrette små hyggekroge og uderum, hvor forårets første solstråler kan nydes. Det ses også på sommerens havemøbeltrend, der forbinder ude- og inderum.

Efter en lang og kold vinter med coronanedlukning, er foråret en kærkommen mulighed for at komme ud og tilbringe tid i haven. 

Havetrenden dette forår bærer nemlig præg af, at vi i stigende grad, som et resultat af mange timer i hjemmet, ser haven som et ekstra rum i forlængelse af boligen.

Det betyder, at stilen fra boligindretningen bindes sammen med uderummet, hvor mange af de samme tendenser går igen. Havemøblerne denne sæson er nemlig i høj grad præget af sofaer og lænestole, der ligner de møbler, de fleste af os kender fra stuen. 

Årsagen til dette er, ifølge Ilvas designchef, at vi ønsker multifunktionelle møbler, der fungerer såvel ude som inde:

“Vi kan godt lide at se vores hjem som én stor helhed. Derfor begynder flere i højere grad at benytte og indrette haven, terrassen og altanen som et ekstra rum i forlængelse af hjemmet. Samtidig ønsker vi en rød tråd mellem indretningen indenfor og udenfor. Det kommer blandt andet til udtryk i valget af havemøbler, der i stil såvel som komfort skal kunne fungere både inde og ude, selvom der er tale om havemøbler”, siger Jane Høegh, der er designchef hos Ilva, i en pressemeddelelse. 

Læs også: Indretning af altan – sådan gør du

Ilv 2101 3k
Foto: Ilva.

Derfor er tendensen netop nu, at møblerne fra den klassiske danske boligindretning går igen i flere af havemøbelserierne.

Fokus på 1950’ernes funktionalisme

Foråret og sommerens havemøbler er i høj grad inspireret af 1950’ernes stilsikre og funktionelle designs, der er kendetegnet ved organiske former, håndværksmæssige detaljer og god kvalitet til en overkommelig pris. 

“Hvis vi for eksempel ser på stilgruppen New Tradition, er der meget volumen på møblerne og god fylde i hynderne, der følger møblernes organiske kurver. På den måde sikrer vi en komfort, et udtryk og en oplevelse, der minder om den, vi oplever inde i stuen”, fortæller Jane Høegh. 

For at sikre at de stilfulde havemøbler holder til vind og vejr, er de fleste af dem ekstra robuste. Det betyder også, at man ofte ikke behøver at stille havemøblerne indenfor, i tilfælde af at der kommer en skylle, eftersom hynderne er lavet til at kunne lyntørre.

Eksperimentér med små rum i haven 

Hvis man har lyst til at kaste sig over indretningen af haven for at skabe en klarere rød tråd inde og ude, behøver man ikke nødvendigvis at investere i et stort loungesæt. Det kan være tilstrækkeligt at skabe små kroge, hvor solen kan nydes med en god kop kaffe. Tænk i materialer og nips, der understøtter stilen i dit hjem. 

“Det er altid en god ide at prøve sig lidt frem, når man vil skifte indretningsstil. Man kan for eksempel begynde med at indrette en lille krog, hvor man kan nyde dagens første solstråler og sin morgenkaffe. Det kræver bare et lille bord og en stol, men kan hurtigt udbygges med en plaid og nips, der i stil eller farve også ligner noget af det, du har indenfor. Hvis det virker, kan man stille og roligt udvide eller skabe flere nye rum, der for eksempel er opdelt af planter”, siger Jane Høegh. 

Mest læste artikler