Få en seng i haven

En madras med voks-betræk er perfekt i haven, når sommeren kommer.

Med nogle madrasser betrukket med voksdug og en jernseng, kan du ligge og nyde solen i haven eller sove under åben stjernehimmel hele sommeren.

Sengen ser fantastisk ud i haven, du har din helt unikke løsning, og arrangementet vinder klart flere point på komforten, end en solvogn gør.

Er du heldig, kan du finde en jernseng eller en af metal på et loppemarked, og madrassen kan ofte købes på tilbud i bolighuset. Så mangler du kun at finde betrækket – og du er klar til sommeren i haven.

  Vælg gerne voksdug i forskellige mønstre.

Praktiske valg
Det sjove går lidt af havesengen, hvis madrassen skal slæbes ind og ud hver dag. Derfor er voksdug en virkelig god løsning. Selvfølgelig har madrassen bedst af at komme ind, men den klarer sagtens en nat eller to i det fri – og også en byge. Forsyner du betrækket med lynlås, kan dugen oven i købet vaskes i maskinen, og så er du helgarderet.

Et sted i skyggen
Sæt sengen under et æbletræ eller et andet sted med halvskygge, så er også naboen misundelig.

Voksdug kan købes i de fleste stofbutikker, men du kan være heldig at finde et godt tilbud på nettet. Vi fandt fx de viste mønstre til 39,95 og 69,95 kr. meteren på den måde. Sørg for at vælge den lidt “bløde” voksdug, der er knap så behandlet, så er den også behagelig at ligge på i sommervarmen og i de kølige nætter.

Er du lidt vaks ved en symaskine, tager det ikke ret lang tid at sy betrækket. Ellers kan du få en syerske eller møbelpolstrer til det. Det koster ca. 1.000 kr.

Jern og voks
Vi har brugt en jernseng fra Ikea til 449 kr. og lagt 3 billige skummadrasser i. De er også fra Ikea og koster 149 kr. stykket. Så mangler du bare noget billig voksdug, og du har en seng, som kan stå i haven hele sommeren.
De 3 madrasser oven på hinanden giver en stemning af “prinsessen på ærten”, og så har du med et snuptag en ekstra madras til græsplænen.

Praktisk
Betrækkene er syet, så de kan tages af skumgummi-madrasserne, når de skal vaskes. I hver ende er der sat en lynlås i.

  Puder i forskellige mønstre og størrelser fuldender arrangementet.

De snedige små detaljer
De to gamle malkeskamler fik en rest af voksdugen på og fungerer som små “afsætter-borde” til saftevand og en god bog. Når du og dine gæster sidder i sofa-sengen, så er de også fine som små skamler til fødderne.

Om aftenen vil et par lygter med levende lys eller lanterner i træet skabe en helt eventyrlig stemning under æbletræet i haven.

Mest læste artikler