10 hængekøjer – inspiration til havens hyggelige hængemøbel

Her finder du din næste hængekøje. Se galleri med alt fra enkle hængekøjer fra Jysk og Silvan til king size luksuskøjer med stativ og telthængekøjer til træerne.

10 hængekøjer til driverlivet

En hængekøje er det gode liv og ren afslapning i haven. Men hvilken én skal man vælge? Skal det være en enkel hvid hængekøje i bomuld med flettede frynser ned langs siden? Eller skal det være en luksushængekøje med stativ?

Begge dele finder du i dette galleri. Her finder du også mexicanske og brasilianske hængekøjer og link til steder, hvor du kan købe de 10 hængekøjer i galleriet.

Rød hængekøje fra Fatboy. 
Fatboy som hængekøje. 

Fatboy hængekøje

Fatboy er ikke bare sækkestole. Fatboys Headdemock hængekøjer er lavet i vandafvisende polyester, og der følger et stativ i letvægtsstål med. Hængekøjen kan bære 150 kg. Det er i hvert fald halvanden voksen eller 4-5 tumlende børn. Prisen hos Tendensshop er 3.000 kroner.

Læs mere om Fatboy hængekøjen her.

Hvid hængekøje fra Jysk. 
Bergfink hængekøje fra Jysk. 

Hvid hængekøje fra Jysk

Cirka sådan så barndommens hængekøjer ud for mange: et stykke hvidt vævet stof med flettede frynser spændt ud mellem to træstokke. Der findes mange modeller af denne slags. Denne hedder Bergfink og forhandles hos Jysk for 99 kroner.

Find den hvide hængekøje i din nærmeste Jysk eller online.

Hængekøje med stel. 
Sandfarvet hængekøje med havudsigt. 

Hængekøje med træstel

Denne sandfarvede kanvas-hængekøje med træstel i kinesisk lærketræ har vi fundet hos XL-Byg til 1.700 kroner. Den har en bæreevne på 200 kg. Hængekøjestanderen, Amazonas, koster ligeledes 1.700 kroner. 

Læs mere om hængekøjen Outrium Samos her.

  Farvestrålende mexicansk hængekøje i nylon. 
En spraglet og farverig hængekøje i nylon fra Mexico. 

Mexicansk hængekøje

Hængekøjer er en stor ting i Mexico. De mexicanske hængekøjer er karakteriseret ved deres muntre farver og den unikke vævemetode. Vævningen er meget solid, og den muliggør, at man kan bruge den både på langs og på tværs som en hængestol, hvor den faktisk yder en særdeles god støtte i ryggen. 

Denne hængekøje i nylon har vi fundet hos Køjeshop, hvor den kan købes til 940 kroner.

Læs mere om den mexicanske hængekøje her

  Brasiliansk hængekøje, 
Mexicansk eller brasiliansk? 

Brasiliansk hængekøje

Når vi nu er i det amerikanske, så er her en brasiliansk hængekøje. De er som regel vævet lidt tættere end de mexicanske hængekøjer, og de er sædvanligvis i bomuld.

Denne stribede brasilianske hyggekøje er fundet på en udenlandsk hjemmeside, Icolori-hammocks, hvor den kan købes for ca. 32 euro.

  Telthængekøje. 
Rok’n’roll i et hængekøjetelt opkaldt efter pilrokken. 

Stingray hængekøjetelt

Er dette en hængekøje eller et telt? Begge dele, selvfølgelig.

Hængekøjeteltet fra Tentsile er blevet defineret af Naturstyrelsen som et telt. Det kan derfor fuldt lovligt anvendes i de ca. 200 danske skove, der har fri teltning. 

Tentsile Stingray opererer, som det kan ses, med tre fastgørelsespunkter. Når hængekøjeteltet er på plads, vil der automatisk danne sig tre kamre i bunden af teltet, som vil fungere som behagelige sovelejer for tre personer. 

Læs mere om Tentsile Stingray hængekøjetelt her

Hængekøje fra Cacoon med trefodsstativ. 
Cocoon er engelsk for puppe. Cacoon betyder ikke noget, men navnet virker alligevel velvalgt. 

Cacoon hængekøje med træstel

Denne puppelignende hængekøje fås både i en single og en double version. Den fastgøres i et enkelt punkt. Den kan også monteres til enten et træstel eller et stel i stål, som Cacoon også leverer.

Find din Cacoon hængekøje her

  Stribet hængekøje fra IKEA. 
Stribet afslapning. 

Stribet hængekøje fra Silvan

Det kan også gøres enkelt og charmerende med Silvans blå- og grønstribede hængekøje til 250 kroner

Hængekøjen kan købes i butikken eller bestilles direkte fra Silvans hjemmeside.

Risö hængekøje og Gårö hængekøjestel fra IKEA.  
Risö hængekøje og Gårö hængekøjestativ fra IKEA. 

Hængekøje fra IKEA

IKEAS hængekøje, Risö, er lavet i 100 % polyester og med reb i propenplast. Sammen med hængekøjestativet Gårö er listeprisen hos IKEA for denne løsning 829 kroner. Risö kan fås alene for 229 kroner.

Find IKEAS hængekøjesektion her

  Kingsize hængekøje. 
 Dobbelt driverliv i dobbelthængekøje. 

Dobbelthængekøje i luksusklassen

Denne kingsize model hedder Alabama Avocado og står til 1500 kroner hos La Siesta. Den passer fint sammen med Canoa Caramel stativet (på billedet) til 2970 kroner. 

Læs mere om både hængekøjen og stativet her

Mest læste artikler