Sådan gør du dine plastik havemøbler klar til sommeren

Bliv klar til sommeren på terrassen med disse 5 geniale tips til, hvordan du får dine havemøbler i plastik rene og pæne igen. 

Bliv klar til sommeren på terrassen

Havemøbler i plastik er både billige og nemme at opbevare, men som de fleste andre havemøbler bliver plastikmøbler desværre slidte og beskidte at se på med tiden.

I stedet for at skille dig af med dine plastikmøbler til haven, så prøv disse 5 smarte tips til hvordan du får dine havemøbler i plastik pæne og rene igen. 

Læs også: Regnvandstønde – sådan genbruger du regnvandet

1. Mild rengøring af havemøbler

Ligegyldigt hvor beskidte dine havemøbler er, bør du som udgangspunkt altid først forsøge at rengøre dine havemøbler med en mild sæbeblanding – blandt andet for at skåne dem.

Fremgangsmåde

Bland en spand varmt vand med lidt opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel, og vask dine møbler med en skuresvamp eller en klud.

Er skidtet på møblerne ikke til at fjerne med sæbeblandingen, eller vil du gerne af med de misfarvninger, sæbeblandingen ikke kan få bugt med, skal du ty til skrappere midler.

2. Miljøvenlig rengøring af havemøbler med eddike

Fordelen ved at bruge hvid eddike til at rengøre dine havemøbler er ikke bare, at det er effektivt og billigt, men det er også miljøvenligt. 

Fremgangsmåde

Bland hvid eddike og vand i forholdet 1:4, 1:3, 1:2 eller 1:1, afhængig af hvor beskidte møblerne er. Brug en skuresvamp, klud eller børste til at vaske plastikmøblerne i eddikefortyndingen og slut af med at skylle efter med vand.

3. Mild rengøring af plastikmøbler med natron

Fordelen ved at rengøre med natron er, at det fungerer som skånsomt slibemiddel til lidt sværere opgaver. Desuden er natron ikke giftigt at anvende, hvilket både skåner dig og miljøet, når du skal gøre dine plastikmøbler rene.

Fremgangsmåde

Drys en teskefuld natron på en våd skuresvamp og gnub forsigtigt på pletterne. Ønsker du at vaske større overflader, kan du også opløse 6 spiseskefulde natron i en halv liter varmt vand.

4. Rengøring af plastikmøbler med Wienerkalk

Wienerkalk er et slibe- og poleremiddel, der velegner sig særdeles godt til rengøring af plasthavemøbler og giver dem nyt liv.

Fremgangsmåde

Kom husholdningssprit på en klud og dyp den hereafter i Wienerkalk. Poler dine plastmøbler til skidt og pletter er løsnet, og skyld herefter med vand.

Gentag eventuelt til det ønskede resultat er opnået, men undgå at påføre Wienerkalk på en våd overfalde, da Wienerkalken opløses af vand. 

5. Kemisk rengøring af havemøbler i plastik

Opnår du ikke den ønskede effekt ved ovenstående tips, er en sidste mulighed at rengøre dine havemøbler med klor. Sørg for altid at bruge handsker, og undgå på anden måde at komme i direkte kontakt med det kemiske produkt.

Fremgangsmåde

Bland 1 dl klor i 4 dl vand. Brug en almindelig skuresvamp til at vaske dine plastikmøbler med blandingen – og husk handsker. Lad herefter blandingen sidde i cirka 10 minutter og vask så igen. Skyld afslutningsvist grundigt efter med rent vand. 

Sådan vedligeholder du dine havemøbler i plastik

For at undgår at dine plastikmøbler hurtigt bliver beskidte og grimme at se på igen, er der 3 grundlæggende ting du kan gøre:

1. Voks dine plastikmøbler

For at få dine plastikmøbler til at have en glat og skinnende overflade igen, kan du efterbehandle med voks, hvilke desuden vil give dine havemøbler et beskyttende lag mod vind og vejr.

2. Vask dine havemøbler i ny og næ

Tag skidtet i opløbet og giv dine plastikmøbler en hurtig, mild vask i ny og næ.

3. Opbevar dine havemøbler ordenligt

Sørg for at opbevare dine plastikmøbler overdækket gennem efteråret og vinteren. På denne måde undgår du unødvendig slid og misfarvning forårsaget af vind og vejr. 

Kilde: hoo.dk

Mest læste artikler