Sådan rengør og vedligeholder du dine teaktræsmøbler bedst

Teaktræsmøbler er helt igennem ideelle som udendørsmøbler, fordi de er robuste og kan klare forskelligt slags vejr. Men de kræver dog en smule vedligeholdelse. Her kan du se, hvordan du bedst passer på dine teaktræsmøbler.

Som regel kan du købe dine teaktræsmøbler ubehandlet eller behandlet med en smule teaktræsolie. Og der kan godt være forskel på, hvordan dine møbler kommer til at se ud, alt efter hvilken slags du vælger. Går du efter at få møbler, der med tiden bliver sølvgrå, så skal du investere i ubehandlede teaktræsmøbler. Hvis du derimod gerne vil have, at møblerne har en flot gylden tone, skal møblerne behandles.

Sådan skal teaktræsmøbler rengøres

Det er vigtigt, at du sørger for regelmæssigt at få rengjort dine teakmøbler. Det vil nemlig forhindre mug og potentiel misfarvning i træet. Sørg for at give møblerne en hurtig vask med en mild sæbe og varmt vand. Du kan også bruge en lille smule eddike. 

Hvis du bruger en børste, skal du sørge for at bruge en, der er blød, da du med eksempelvis metalbørster kan risikere at ridse eller beskadige træets overflade. Hvis der er kommet pletter eller mærker på træet, som du synes er en anelse sværere at fjerne, så kan du også rengøre møblerne med teakrens. Start dog altid ud med den mildeste rengøringsopløsning.

 
Ubehandlet teaktræ får en flot grå farve, der står godt til havens grønne planter.  

Sådan olierer du dine teaktræsmøbler

Når du olierer teaktræsmøbler, skal du altid huske, at det ikke er en decideret måde at beskytte træet på. Det handler i højere grad om at vedligeholde træets naturlige gyldne farve.

Det er i længden bedst at bruge oliebehandlede teaktræsmøbler indendørs, fordi miljøet er langt mere stabilt indenfor. Hvis du vælger at oliere teak, der står udenfor, så skal du også samtidig være indstillet på, at du skal vedligeholde møblerne i langt større grad.

Står dine oliebehandlede teaktræsmøbler udenfor, skal du sørge for at give dem en oliebehandling hver anden eller hver tredje måned. Og du skal samtidig sørge for at møblerne ikke er placeret i direkte sollys, da det ikke gavner møblernes farve. Du kan dog godt få fingrene olie til teaktræ, der har UV-beskyttelse, og på den måde vil dit bord og stole kunne klare sig en anelse bedre i direkte sol. 

Mest læste artikler