DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

En robot passer plænen – uden at du løfter en finger

Få nyklippet græs med en robot – uden at løfte en finger.

Sommeren er for mange sæsonen for dårlig samvittighed over et græs, der igen er blevet for langt og irritation over et vejr, der ikke arter sig til at komme rundt med maskinen. Men sådan behøver det ikke være. Med en robotplæneklipper kan du få nyklippet græs sommer efter sommer – uanset vejret eller din egen lyst. Og selv, hvis du har været væk et par uger, står plænen smuk, tæt og skarp og klar til at tage imod, når du kommer hjem igen. Byd velkommen til robotplæneklipperen.

En robotplæneklipper er den ultimative hjælp til den travle børnefamilie, såvel som pensionisten, der så småt begynder at overveje at prioritere kræfterne til de vigtigere ting i livet. Og med god grund. Her får man en sand hjælpende hånd i hverdagen. Ikke bare i form af et fysisk arbejde, der bliver håndteret bedre og mere præcist, end man selv kunne have gjort det. Man slipper også for et græs, der skriger til ens dårlige samvittighed, eller den dukkede nakke gennem haven, når man endnu engang har sneget sig ud med den larmende maskine lige midt i naboernes grillaften på terrassen.

Vælg den rette kapacitet

Når du vælger din robotplæneklipper, så er der en række ting, du skal være opmærksom på. Du har med et stykke elektronik at gøre, og noget elektronik er mere gennemtænkt end andet. Når Honda fx udstyrer deres Miimo kvalitetsmodeller med robotteknologi, så bygger den på årtiers erfaring med at udvikle robotelektronik, der hjælper mennesket. Og det kan mærkes i mere gennemtænkte maskiner, der løser opgaverne med større overblik og overskud.

Miimo-modellerne kommer med en kapacitet på henholdsvis 2200 og 3000 kvm, og det synes umiddelbart af meget, hvis din have kun er 600 til 1000 kvadratmeter. Men sandheden er, at du skal vælge en maskine med en noget større kapacitet end størrelsen på din have, for ikke at ende med en robot, der skal køre rundt i haven dag ud og dag ind. Med en stor kapacitet får du en maskine, der kan klare jobbet på mindre tid og dermed også slider mindre på batteriet, robothjul, knive og motorer i længden. Det betyder, at den holder væsentligt længere end en maskine, der kun lige har kapacitet til plænens størrelse.

Støjsvag arbejdshest

Med Miimo fra Honda får du en maskine, der bygget til at tjene din græsplæne år ud og år ind. Hvor vi selv ville slå græsset en gang om ugen, så er knivene mindre på robotplæneklipperen og derfor skal den køre hver eller hver anden dag for hele tiden at kunne navigere og skære igennem græsset. Det betyder til gengæld, at du har nyklippet græs i alt slags vejr og at de fine afklippede græsspidser hele tiden falder ned mellem græsset og giver næring. Så ikke alene vil du altid have en nyklippet græsplæne, du vil også hurtigt få en tættere og smukkere græsplæne. Derudover har Miimo’erne en fantastisk stillefunktion, der betyder, at du kan indstille den til at køre om natten uden at forstyrre naboernes eller egen nattesøvn.

Børne- og dyrevenlig

En kanttråd om haven, træer, buske og bede sikrer, at Miimo kan navigere rundt, mens sensorerne i det ultrasensitive skjold sikrer, at de små og skarpe knive stopper i samme øjeblik maskinen registrerer en uventet forhindring, eller hvis den bliver løftet op. Det betyder, at den lever op til seneste EU-lovgivning på området, men vigtigst af alt, så kan du trygt lade børn og dyr bruge haven, som de plejer uden at være bekymret for deres sikkerhed. Ligesom du kan programmere den til at køre, når du ved, at det passer bedst med familiens øvrige aktiviteter.

Let at installere

En Miimo er lige så let at betjene og indstille som en app på en smartphone. Efter at du har gravet kanttråden ned om have, træer og bede og pinkode og antal kvadratmeter er tastet ind, foreslår robotten selv en zoneinddeling og tidspunkter for, hvornår den kører. Her vil den typisk foreslå formiddag på hverdage. Men du kan også let og enkelt selv inddele haven i op til 5 zoner og programmere de tidspunkter, der passer dig. Den lille Miimo-model kan køre med op til 300 meter kanttråd, mens du kan lægge 500 meter med den store.

Du kan også vælge at få din Honda Miimo installeret. Så bliver alle tråde gravet ned og din robotplæneklipper bliver programmeret for dig, så den passer græsplænen, som du ønsker det. Og med samme firma kan du arrangere, at de henter din Miimo om efteråret og sørger for frostfri opbevaring, så batterierne er beskyttet, skifter knivene og sætter maskinen tilbage i din lader i foråret, så du er klar til næste sæson.

Læs mere om kvalitetsløsninger og tankerne bag Hondas robotteknologi på www.hondapower.dk

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler