Haveredskab fra internetgigant tilbagekaldt: Udgør betydelig risiko!

Er dit haveredskab sikkert? Henover sommeren har Sikkerhedsstyrelsen tilbagekaldt  flere haveredskaber - blandt andet fra en af verdens største onlineshops. Find ud af, hvilke haveredskaber du IKKE skal købe.

Vi går så småt efteråret i møde, og mange haveejere skal have trimmet de vilde buske og det høje græs, inden de koldere tider vender tilbage. Hvis du skal ud i haven og bruge din buskrydder, skal du dog være særligt opmærksom på, om det er en farlig stålklinge, du har sat på.

Sikkerhedsstyrelsen har nemlig tilbagekaldt et trimmerhoved til en buskrydder fra internetgiganten Wish.com. Sikkerhedsstyrelsen oplyser på deres hjemmeside, at buskrydderen udgør en betydelig risiko.

Derfor er den så farlig

Når vi går i haven skal vi have stor tiltro til de redskaber vi anvender og ikke være nervøse for, om de kan påføre os skade. Dette er, ifølge Sikkerhedsstyrelsen, ikke tilfældet med haveredskabet fra Wish.com. Trimmerhovedet består af flere skarpe knive, som kan rive sig løs og blive slynget væk med stor kraft og potentielt gøre stor skade. En skøn dag i haven kan dermed udvikle sig til et sandt mareridt.

Foto: Sikkerhedsstyrelsen
Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Der er flere

Trimmerhovedet fra Wish.com er ikke det eneste haveredskab, der inden for de sidste par måneder er trukket tilbage på grund af risikoen for ulykker.

Det samme gælder en klinge til en buskrydder fra den hollandske fabrikant, Kramp Groep BV, som er importeret af Kramp Danmark. Fabrikanten har frivilligt tilbagekaldt produktet, da der kan være risiko for, at klingen kan revne under brug. En revnet klinge kan resultere i, at dele fra klingen bliver slynget væk fra buskrydderen, og det kan udvikle sig blodigt.

Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Også en klinge til en buskrydder, forhandlet på den danske webshop 24hshop.dk, er tilbagekaldt. Efterfølgende har forhandleren Direct Trading Aps solgt en lignende klinge, som ligeledes er tilbagetrukket. Disse klinger kan, som den fra Wish.com, slynge skarpe knive væk fra buskrydderen og måske ramme brugeren af produktet eller personer i nærheden.

Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer ejerne af produkterne til at sende dem retur til leverandøren eller destruere dem. Produkterne er blevet forbudt i hele EU.

Mest læste artikler