Nu kan du lade din robotplæneklipper op med solenergi

Ny solcellelader kan holde din robotplæneklipper kørende på 100 procent grøn og gratis energi. Det betyder også, at du selv kan bestemme, hvor du vil placere ladestationen i din haven. 

Robotplæneklipperen har efterhånden gjort det nemmere for mange haveejere at nyde en velholdt græsplæne. Den larmer ikke, den bruger ikke meget energi, og den hurtige udvikling har gjort, at vi ikke engang behøver at være til stede, mens græsset bliver trimmet.

Der er dog det lille men, at en robotplæneklipper kræver strøm, og en ladestation tæt op af huset er ikke alle æstetikeres største ønske. Men nu kan det problem være fortid. 

Solcellefirmaet Viva Energi har nemlig netop lanceret en solcelleladestation til robotplæneklippere, der leverer 100 procent grøn solenergi.

Kan placeres hvor som helst

Det betyder, at robotplæneklipperen kan køre på miljøvenlig solenergi, og at du samtidig slipper for at etablere en stikkontakt til ladestationen.

Med solcelleladeren kan robottens dockingstation nemlig placeres hvor som helst i haven, så den er nem at flytte, hvis du senere vil ændre indretningen.

Ladestationen findes også til professionelt brug. 

Kører på overskyede dage

Den soldrevne lader kan blandt andet leveres med et vinkelstativ, som enten kan sættes direkte på jorden, eller monteres på en væg, så panelet fungerer som en carport til din selvkørende plæneklipper. Herfra vil strømmen lagres i anlæggets eget batteri, så robotten kan køre døgnet rundt selv på overskyede dage.

Læs også: Solceller – alt du skal vide om solenergi til boligen

Solcelleladeren passer til stort set alle mærker af robotplæneklippere.

Du kan finde ladestationen til priser fra 3.500 kroner.  

Læs også: Vælg den rette græsslåmaskine

Mest læste artikler