Stor test af robotplæneklippere – se vinderen her

Der kan være stor forskel på både pris og ydeevne, når det kommer til robotplæneklippere. I en ny stor test foretaget af forbrugerrådet Tænk, indtager tre forskellige producenter de øverste pladser. Se dem her

Selv blandt de allermest hærdede havemennesker, er det sjældent græsslånningen, der er favoritdisciplinen. Netop derfor har robotplæneklipperne de sidste år vundet indpas i mange haver landet over.

De små robotter fås i adskillige prisklasser og med evner tilpasset mange forskellige havetyper og det er ikke altid lige nemt at finde den rette maskine.

Nu har forbrugerrådet Tænk lavet en udførlig test af 23 forskellige robotplæneklippere og vurderet dem ud fra en række forskellige parametre. Gartnere har været inde og bedømme plæneklippernes evne til at klippe græsset samt vurderet produkternes brugervenlighed. Du kan læse hele testen fra Maj 2020 her, hvis du er medlem af Tænk.

Forbrugerrådet tænk har scoret produkterne fra 0-100 ud fra parametrene: 

 • Plæneklipning
 • Brugervenlighed

 • Støj

 • Manual

 • Konstruktionsvenlighed

 • Der er ydermere blevet testet på maskinernes sikkerhed, men denne indgår ikke som et led i den samlede bedømmelse.

  STIHL iMOW RMI 632 løber med sejren

  På alle målte parametre scorer STIHL iMOW RMI 632 vurderingen “meget god” og indtager dermed førstepladsen. Den har opnået en samlet score på 86% og får prædikatet “Bedst i test”.

  Om robotplæneklipperen skriver forbrugerrådet Tænk:

  “Den klarer alle dele af testen rigtig flot. Græsplænen bliver klippet flot, pænt og jævnt. Hverken højt eller fugtigt græs er noget problem for denne model, der også nemt håndterer ujævne plæner og hældninger.”

  På andenpladsen ligger Bosch Indego S+ 400, som er en noget mindre maskine. Den scorer ligeledes “meget god” på alle parametre, med undtagelse af ‘støj’ og ‘plæneklipning’, hvor den får vurderingen ‘god’. Den er vurderet til en samlet score på 85%

  Husqvarna Automower 105 placerer sig på en tredjeplads. Denne robotplæneklipper er, som andenpladsen, en lille maskine, der egner sig bedst til arealer på højst 600 m2. Husqvarna får en samlet score på 83%

  Tilpasset forskellige havetyper

  De to robotplæneklippere, der placerer sig på henholdsvis første- og andenpladsen, passer til to forskellige typer haver. Stihl iMov 632 kan klare klipning af store arealer, mens Bosch Indego S+ 400 egner sig bedst til mindre haver. Heri findes årsagen til den markante prisforskel mellem de to topscorer.

  Personlighedstest – gratis online-test af din personlighedstype

  Mest læste artikler