11 fede robotplæneklippere i 2019

Her får du overblikket over alle de fedeste robotplæneklippere på markedet lige nu. Find den perfekte robot til din plæne.

Vi er mange, der drømmer om at have en tæppelignende græsplæne, hvor ikke et strå står forkert. Men for mange bliver det ved drømmene, når hverdagen banker på og græsslåningen skal prioriteres i en travl hverdag – og det er i hvert fald ikke alle, for hvem det er en drømmetjans at trisse plænen med klipperen rundt i den bagende sol flere gange om ugen.

Men det er der heldigvis råd for. Vi har samlet en liste over 11 af de lækreste robotplæneklippere på markedet lige nu – listen er ikke prioriteret, så gå bare den hele igennem i jagten på den perfekte maskine til dig.

Og her er lidt for enhver smag. Fra de helt dyre luksus-maskiner, der lydløst lister rundt på plænen lige meget hvor mange tusinde kvadratmeter de skal dække – til de mere tilgængelige maskiner, der dækker de fleste husejeres behov.

Robotplæneklipperens generelle funktioner

Robotplæneklipperen vil automatisk slå græsset i et afgrænset område. Robotterne kører på batteri, kører selv hen ladestationeb før de løber tør for strøm.

Men der er visse ting du skal gøre op med dig selv, for mange robotplæneklippere har flere specifikke funktioner, så du kan finde robotplæneklipperen, der passer til dine behov.

For eksempel er det ikke alle robotplæneklippere der passer til alle havestørrelser, og dem med en stor klippebredde er gode til at klippe det høje græs, men kan være mere larmende. Derudover skal du overveje om du ønsker at kunne styre plæneklipperen med en app på telefonen – eller måske endda med stemmen.

Vi har lavet en samlet oversigt over nogle af de mest populære robotplæneklippere, med deres bedste funktioner og vejledende udsalgspris. Forhåbentlig kan du ved hjælp af denne liste nemmere finde den helt rette robotplæneklipper til dig og din plæne.

1. Lang køretid med selvrensende system

Robomow RX50u er den nyeste udvidelse til Robomows RX-serie. Robotplæneklipperen kan klippe græsplæner på op til 400m2, og velegner sig derfor til mellemstore og store haver.

Den har en køretid på op til 180 minutter, og det er muligt at tilkøbe et selvrensende system, som fjerner græsafklip fra robotten under kørslen. Samtidig bliver det fjederophængte klippesystem renset.

Robotplæneklipperen er udstyret med fire klinger og pighjul, der har et fast greb i det våde græs.

Vejledende udsalgspris: 6.499 kr.

2. Bioklip klippeskjold og stemmekontrol

Med en dækning på op til 500 m2, er denne Cub Cadet XR1 500 stor nok til at klare de fleste almindelige villahaver og har en køretid på 180 minutter. Den kan håndtere flere zoner, og flere områder af græsplænen kan derfor kombineres, så de kan passes ved hjælp af en enkelt robot.

Den er som standard udstyret med et bioklip klippeskjold og skjoldrenser, som automatisk fjerner græsresterne. Klippehøjden på 15-45 mm, kan indstilles trinløst, og indstiller sig selv ved ujævne overflader.

Gennem dens systemer kan robotten modtage kommandoer og sende informationer, og du kan til enhver tid kontrollere robottens brugsdata, se klippeplaner samt ændre dem efter behov. Er du bruger af Amazon Alexa, kan du endda kontrollere XR robotplæneklippere fra 2019 via talekommando.

Vejledende udsalgspris: 7.795 kr.

3. Udregner selv den optimale klipning

SILENO life fra GARDENA passer til haver på op til 1.250 m2, og klipper ensartet uden striber. Denne robotplæneklipper har en køretid på op til 65 minutter og er støjsvag.

Klippehøjden kan du justere uden brug af værktøj fra 2-5 cm, og kan bruges i alt slags vejr. På ladestationen kan du indstille klippetider manuelt eller efter hvad maskinen anbefaler ud fra dens beregninger.

Vælger du smart versionen, kan du indstille og justere klippetiderne fra din mobiltelefon – også når du ikke er hjemme. Robotplæneklipperen beskyttes mod tyveri ved hjælp af pinkode.

Vejledende udsalgspris: 9.945,95 kr.

4. Den teknologiske frontløber

Husqvarnas Automower 435X AWD er en robotplæneklipper der dækker de helt store haver på op til 3.500 m2, og har en klippetid på op til 100 minutter. Den klarer forhindringer, ujævne terræner og skråninger på helt op til 70% ved hjælp af firehjulstrækket.

Robotplæneklipperen kan stemmestyres og meddele dig om statusopdateringer via Amazon Alexa eller Google Home, og kan personliggøres til dine behov. Du kan gennem en app fjernstyre og konfigurere robotplæneklipperen.

Den er udstyret med GPS for tyverisikring, og til oprettelse af kort over haven med angivelse af afgrænsningskablets og guidekablets positioner. Med robotplæneklipperens gummistødværn, er den beskyttet mod ridsemærker og orange hjulkapsler.

Vejledende udsalgspris: 36.999 kr.

5. Justerer selv efter lokalt vejr

Bosch Indego 400 S+ er anbefalet til plæner op til 400 m2, og har en klippetid på op til 45 minutter. SmartMowing sikrer, den altid kører under de bedste forhold, ved hjælp af lokale vejroplysninger og et kort over haven.

Robotten kan betjenes via en app og stemmestyring. Med Logicut registrere den selv plænens form og størrelse, og kan beregne den mest effektive klipperute. Derudover husker den hvor plænen i forvejen er klippet.

Vejledende udsalgspris: 10.000 kr.

6. God til de stejle områder

Stigas Autoclip M5 dækker plæner op til 500 m2, og har en klippetid på 50 minutter i op til to klippeområder. Ved hjælp af en app, kan du indstille robotplæneklipperen til dine behov, og kan klare stigninger på op til 45% i arbejdsområdet, og 20% tæt ved afgrænsningskablet.

Robotplæneklipperen er udstyret med regnsensor og pin-kode, og har en klippebredde på hele 25 cm.

Vejledende udsalgspris: 7.495 kr.

7. Støjsvag robotplæneklipper til alt slags vejr

Hondas Miimo 310 har kapacitet til en græsplæne på op til 2.200m2. Honda anbefaler dog, du bruger den på plæner på op til 1.500m2. Robotklipperen er støjsvag, og klippehastigheden kan om natten nedsættes, så den bliver yderligere støjsvag, og dermed ikke forstyrre nattesøvnen i alt almindeligt kommende vejr i græssæsonen.

Med retningssensoren YAW, er den ekstra god til klipning af skråninger, og er desuden ikke følsom overfor regnvejr. Spiralklipningen klipper tuer og hurtigt voksende områder, når den møder dem.

Vejledende udsalgspris: 14.995 kr.

8. Den miljøvenlige der også gøder

STIHL iMOW RMI 422 P iMow passer til græsplæner op til 1.500m2, og har en køretid på omkring 60 minutter. Den er 7,5 gange mere miljøvenlig end en benzindrevet plæneklipper, og kan klare hældninger på op til 40%.

Med den indbyggede bioklip funktion gøder robotten plænen med det afklippede græs’ partikler, samtidig med klipningen. Så snart nogen prøver at løfte eller røre maskinen, vil iMow afgive et advarselssignal, så du ikke behøver at låse den fast i haven. Desuden kan den indstilles med en personlig pinkode så kun du kan betjene den.

Rettelse: Her beskrev vi tidligere VIKING MI 422 P iMOW illustreret med et billede af en grøn version af plæneklipperen. STIHL oplyser, at robotplæneklipperen nu sælges under navnet STIHL iMOW RMI 422 P og i farverne hvid og orange.

Vejledende udsalgspris: 11.495 kr.

9. Fleksibel græsslåning og pænere græskant

Landroid M700 fra Worx er ideel til mellemstore have med areal op til 700m2, og har en indbygget Smart Auto Scheduling og Cut to Edge, for en mere fleksibel græsklipning og pænere græskant.

Robotplæneklipperen kan styres fra din smartphone og har automatisk trådløs softwareopdateringer via WIFI. Samtidig er robotplæneklipperen udstyret med Multi-Zone programmering, som er perfekt til styring af flere græsplæner, samt pin-kode som tyverisikring og regnsensor.

Motoren er uden børster og sensorer, og anvender samme teknologi som elbiller. 

Vejledende udsalgspris: 7.995 kr.

10. Robotplæneklipper med stor variation af klippehøjden

John Deeres Tango E5 er egnet til græsplæner på op til 2.200m2, med en klippetid på 90 minutter. Robotten kan klare hældninger på op til 36% i dens arbejdsområde, 10% tæt ved afgrænsningskablet.

Både robottens system, batteri og skæreblade er designet til at kunne arbejde i alt slags vejr. Den er udstyret med sikkerhedspinkode og har en høj variation af klippehøjde på 19-102 mm.

Selvom robotplæneklipperen er udstyret med en klippebredde på hele 30 cm, er den stadig en af de stille, du sagtens kan bruge om natten eller søndagen uden at forstyrre naboen.

Vejledende udsalgspris: 18.700 kr.

11. Styr robotplæneklipperen via app

Cramers robotplæneklipper RM1000 passer til græsplænen op til 1.000m2. Robotten kan navigeres via smartphone og er en af de mest stille på markedet. På maskinen kan du starte og stoppe maskinen samt justere klippehøjden.

Gennem deres app har du mulighed for at se driftsstatus, alarm ved tyveri, opdatere dens systemer og brugerdefinere indstillingerne efter dine behov gratis i fem år. Samtidig får du fem års “mobilnet” (GMS) til robotplæneklipperen med i prisen, og er derfor altid på nettet. På den måde opdaterer robotten automatisk softwaren til den nyeste. Samtidig har robotplæneklipperen “out of the box” GPS, så du altid ved hvor din robotplæneklipper er.

Dobbeltklingerne bevæger sig frit, og kommer derfor nemt og stille hen over sten og rødder. Med dens regn- og frostsensor, finder den selv ud af, hvornår det er bedst vejr at slå græsset i, og kan nemt rengøres med din haveslange. RM1000 kommer ud til de danske forhandlere i foråret 2019. 

Vejledende udsalgspris: 7.995 kr.

Mest læste artikler