Test af havehandsker: Den mest alsidige handske vandt

idényt har testet fem forskellige havehandsker. Den bedste handske i vores test beskytter dine hænder mod både torne og vådt haveaffald og kan også bruges til fint havearbejde.

Klar dig med et par havehandsker
Når du køber nye havehandsker, er det ikke kun vigtigt, at handsken sidder godt om din hånd – den skal også beskytte ordentligt. Der findes mange specialdesignede havehandsker fx rosenhandsker. Hvis du ikke vil investere i en hel park af handsker, men kun i ét par, så anbefaler vi dig vinderen af vores handske-test: Country fra Nelson Garden.

Pris i mellemlejet
Testvinderen klarer opgaverne ganske flot – skindet flosser på bagsiden og i kanterne, men det må betegnes som en skønhedsfejl, der ikke går ud over brugbarheden. Prisen på handskerne svinger fra 48-169 kr. Vinderen koster 82 kr.

God pasform, men dårlig beskyttelse
Den billigste er MaxiFlex ultimate. Den beskytter ikke mod torne, men pasformen og åndbarheden er suveræn – brug den i de situationer, hvor du egentlig ikke gider have en handske på, men alligevel gerne vil slippe for jord under neglene.

Karakterskalaen
Der gives 1-5:
1. Skuffende
2. Tilfredsstillende
3. God
4. Meget god
5. Suveræn

Sådan testede vi
Hvilke havehandsker skal du købe, når du kun vil investere i ét par, som kan klare det meste havearbejde? Dét spørgsmål har vi bedt en række producenter om at besvare ved at udvælge den af deres handsker, de mener, er bedst til følgende tre opgaver:

  • Flytte vådt haveaffald
  • Give en vis beskyttelse mod torne
  • Fint havearbejde fx binde en gren op til et espalier, uden at miste fornemmelsen for, hvad du rører ved

Vi har ikke testet handskernes slidstyrke og levetid.

Feminin elegance Arbejdshandske
Lang skaft, Garden Girl
Karakter: 3
Pris: 169 kr.
Forhandler: Gardengirl.dk
Str.: S-XXL
Materialer: Forstærket med læder i håndfladen, for indvendigt, spandex (der er åndbart) på håndryggen, skaft af imiteret ruskind.
Farver: Rosa, beige og hvid.
Beskyttelse mod torne: Så længe du ikke tager et alt for fast greb om de tornede grene, får du en ok beskyttelse. Flytte vådt haveaffald: Generelt udmærkede, men der siver lidt vand ind ved tommelfingeren – dér hvor materialet skifter fra læder til spandex.
Fint havearbejde: Udmærket.

Samlet vurdering: Handskerne er flotte og meget feminine, men Garden Girl er netop målrettet kvinder. Det er meget svært at stramme stroppen om håndleddet, når du har handskerne på. Handsken klarer ikke nogen af opgaverne dårligt men heller ikke overbevisende, derfor lander den samlede karakter på 3.

På næste side kan du bl.a. se testvinderen. #br

Kraftig handske
Havehandske Proffs
Weibulls
Karakter: 3
Pris:
160 kr.
Forhandler: lundhede.com
Str.: 8 + 10
Materialer: Kunstskind
Clarino + spandex. Kraftigt velcro-bånd på håndleddet. Forstærket i håndfladen.
Farver: Neongrøn (str. 8) og marineblå (str. 10).
Beskyttelse mod torne: Ok beskyttelse.
Flytte vådt haveaffald: Ok beskyttelse, men vandet begynder at trænge ind på siden af fingrene, hvor materialet skifter fra kunstskind til spandex.
Fint havearbejde: Udmærket.

Samlet vurdering: Handsken sidder tæt til hånden, og det er rart at kunne stramme stroppen om håndleddet. Fås kun i str. 8 og 10, så langt fra alle vil kunne finde en, der passer til deres hænder. Handsken er kraftig med tykt skind i håndfladen, men det er også med til at gøre den lidt svær at bruge til det finere havearbejde. Elastikken i håndleddet er behagelig, men skaftet er for kort til torne-arbejde.

Behagelig beskyttelse
Country
Nelson Garden
Karakter: 4
Pris: 82 kr.
Forhandler: Havecentre.
Str.: 7-11.
Materialer: Elastisk spandex og slidstærkt narvskind.
Elastik i håndleddet.
Farver: Rød (str. 9-11), lime (str. 7+8) og rosa (str. 7+8).
Beskyttelse mod torne: Giver testens bedste beskyttelse mod torne.
Flytte vådt haveaffald: Giver testen bedste beskyttelse mod vådt haveaffald. Fint havearbejde: Udmærket.

Samlet vurdering: Behagelig at have på og giver simpelthen testens bedste beskyttelse mod både torne og vådt haveaffald, uden at det går for meget ud over fornemmelsen af, hvad du arbejder med i hænderne. Syningen mellem læderet og spandexen er placeret et godt stykke oppe på ryggen af fingrene, så vand ikke siver ind. Handsken får karakteren fire ud af fem. Det er et lille hak i lakken, at læderet flosser meget i kanterne og på bagsiden. Knappen i toppen af handskerne er dog en smart detalje: knap dem sammen, så de ikke bliver væk fra hinanden. Alt i alt en testvinder.

Klassisk og stor
Læderhandsker
Gardena
Karakter: 2
Pris: 70 kr.
Forhandler: Udvalgte havecentre og byggemarkeder.
Str.: 9-10.
Materialer: Tekstil og læder i hele håndfladen inkl. fladen af fingrene og på hele tommelfingeren. Elastik i håndleddet.
Farver: Gråt læder og stribet stof i turkis med gule-orange-pink striber.
Beskyttelse mod torne: Så længe du ikke tager et alt for fast greb om de tornede grene, får du en ok beskyttelse.
Flytte vådt haveaffald: Beskytter generelt fint, men begynder med tiden at føles en anelse fugtig at have på.
Fint havearbejde: Svært, fordi handsken ikke sidder tæt ind til hånden.

Samlet vurdering: Handsken er stor og fås ikke i små størrelser, så det ender med en lidt klodset pasform. Det er en klassikker af en havehandske, som mange mennesker har eller har haft i deres haveliv. Den giver en umiddelbar fornemmelse af god beskyttelse, men klarer sig ikke lige så godt i forhold til torne og vådt haveaffald, som testvinderen. Dog er det en klar fordel, at skaftet er forholdsvist langt, så hvis det er en af dine prioriteter, er denne handske egnet.

Ultimativ pasform
MaxiFlexultimate
Ox-On
Karakter: 2
Pris: 48 kr.
Forhandler: XL Byg, Stark, Bygma, Silvan, Davidsen m.fl.
Str.: 7-11.
Materialer: Nylon/lycra- handske med Nitril-belægning i håndfladen og på fingerspidserne. Bred blød elastik i håndleddet. Øko-Tex standard 100. Åndbart materiale.
Farver: Sort-grå. Farvet kant.
Beskyttelse mod torne: Tornene stikker lige igennem.
Flytte vådt haveaffald: Beskytter mod fugtig jord og blade, men hvis jorden er sjask våd, siver vandet hurtigt ind.
Fint havearbejde: Testens bedste! Gør det nemt at mærke sig frem ned langs stænglen på ukrudt fx skvalderkål og få fat om roden.

Samlet vurdering: Smyger sig om hånden og har ubetinget testens bedste pasform! Det føles som om, du ikke har nogen handske på, men det har du jo. Hænderne er udmærket beskyttet til let havearbejde, men egner sig ikke til torne eller meget vådt haveaffald. Derfor ender den samlede karakter på 2.

Mest læste artikler