Undgå støjhelvede: Nu kan du slå græs uden at genere naboen

Danskerne bor tæt, og i flere byer er husene kun adskilt af den klassiske ligusterhæk. Derfor er nabofreden vigtig, og nu er der kommet et ekstra tiltag til at bevare roen på villavejen.

Hvis du er frisk og frejdig fra morgenstunden, så foretrækker du måske også at komme i gang med havearbejdet tidligt, men samtidig vil du gerne bevare den gode stemning på villavejen. Nu kan du slå græs lige når det passer dig uden at forstyrre dine sovende naboer. Det skriver PELLENC i en pressemeddelelse.

Firmaet har introduceret en ny plæneklipper, som er effektiv men uden larmen. Denne plæneklipper er nemlig specielt støjsvag, så du med sindsro kan slå græsset uden at frygte støjgener. Samtidig er der kommet en ny funktion på plæneklipperen: En omvendt rotation af de to knive, hvor de kører et par omgange rundt modsatte vej for at rense klippeskjoldet for græs. Plæneklipperen stopper selv op og laver proceduren, og på den måde behøver du ikke afbryde arbejdet for at rense græs ud.

Plæneklipperen er bygget i aluminium, hvilket gør maskinen robust. Den vil eksempelvis ikke ruste over tid af syre fra græsset eller fugtigt vejr.

Gode råd til at bevare nabofreden

  1. Aftal med dine naboer, hvornår støjniveauet skal skrues ned på hverdage og weekender, så I begge kan vise hensyn.
  1. Hvis du har planer om at holde en større havefest, så stik lige hovedet ind hos naboen, så de ved besked. Måske de hellere vil en tur i sommerhuset end ligge vågen til musikken fra din fest.
  1. Når du skal lave arbejde i haven, som kræver store, larmende maskiner, så er det god stil at lægge arbejdet i dagtimerne på hverdage. Om ikke andet, så er en venlig advarsel til naboen en god idé.
  1. Foretrækker du at komme i gang med havearbejdet fra morgenstunden, så findes de fleste haveredskaber i en elektrisk model, som støjer en del mindre end de benzindrevne.

Mest læste artikler