Vådt vejr får haveejerne til at shoppe løs

Sidste års lune sommeraftener har været byttet ud med regnvejr og lavere temperaturer, og det kan mærkes på købelysten hos de danske haveejere. Det danske sommervejr har nemlig fået græsset til at gro igen - og det har fået flere danskere til at investere i en hjælpende hånd til haven. 

I modsætning til sidste sommer, hvor tørken skabte store problemer for de danske haveejere, bringer dette års våde sommervejr grønne og frodige græsplæner med sig. Det betyder, at det hurtigtvoksende græs igen skal holdes nede, og det kan tydeligt ses på salget af robotplæneklippere. 

Salg af robotplæneklippere er fordoblet

I år er det nemlig blevet langt mere populært at få græsset trimmet af den lille, selvkørende hjælper sammenlignet med sidste sommer. Faktisk er salget af robotplæneklippere i sommerperioden fordoblet. Det fortæller Kasper Witt, der er direktør hos RobotEksperten.dk, i en pressemeddelelse.

Han oplever tydeligt, hvordan efterspørgslen er steget, hvilket er en klar modsætning til sidste sommer, hvor en stor del af lageret ikke blev solgt og måtte overvintre.

Dejlig, dansk sommervejr

Det er, ifølge Kasper Witt, det danske sommervejr, der er den bedste forklaring på tendensen i forhold til sidste år. Danskerne er nemlig blevet et travlt folkefærd, og med hjælp fra teknologien kan boligejere spare tid på de mere praktiske opgaver, såsom havearbejde. Og nu hvor regnfulde dage har fået græsset til at gro igen, kan plænen være en konstant kilde til dårlig samvittighed. 

Ifølge analysevirksomheden YouGov angiver hele 57 procent af robotplæneklipper-ejere faktisk, at den primære årsag til købet af den selvkørende græsslåmaskine var at slippe for dårlig samvittighed og bekymring om plænen, når de er bortrejst eller på ferie. I samme undersøgelse angiver 28 procent, at de nu slipper for at diskutere, hvis tur det er til at slå græsset.

Den perfekte robotplæneklipper til plænen

Det triste danske sommervejr har for mange danskere således været den perfekte anledning til at investere i en robotplæneklipper, og det ser ikke ud til, at de fugtige græsplæner tørrer ud i løbet af denne sommer.

Samtidig har det dog også betydning, at priserne på robotplæneklippere er faldet, idet der er kommet flere konkurrenter og nye modeller på markedet. Vi har lavet en guide her, hvor du kan få overblikket over alle de fedeste robotplæneklippere på markedet lige nu.

Læs også: Læg rullegræs på den rigtige måde

Mest læste artikler