Vælg den rette græsslåmaskine

De fleste af os foretrækker åbenbart at blande duften af nyslået græs med et stænk benzin. 65 procent af danskere har en benzindrevet græsslåmaskine. Det viser en undersøgelse idenyt har foretaget blandt idenyts læsere.

Den eldrevne græsslåmaskine får andenpladsen

Elplæneklipperen er det næstmest populære valg af græsslåmaskiner og bliver brugt af 16 procent af de danske haveejere, mens lidt over hver tiende dansker stadig foretrækker at få en del af sin daglige motion ved at bruge en håndskubber på græsplænen.

En procent har valgt robotten som græsslåmaskine

Kun tre procent der har investeret i en batteridreven græsslåmaskine og en procent er blevet så fremtidsorienterede, at robotterne er blevet inviteret inden for på matriklen for at udføre græsslåningen.

Hvilken græsslåmaskine skal du vælge?

Hvis du skal have ny græsslåmaskine, afhænger dit valg meget af individuelle behov. Størrelsen af plænen, hvor kuperet den er, og hvor lang tid du vil bruge på at passe den, er afhørende for, hvilken type maskine du skal vælge.

Håndskubberen er lig med motion

Som nævnt giver den klassiske håndskubber mulighed for fysisk aktivitet, og det kan være fint i et samfund, hvor flere og flere af os rører os meget lidt i løbet af en arbejdsdag. Og så er håndskubberen også en ganske billig løsning.

Benzindrevet græsslåmaskine er effektiv, men også larmende

De motoriserede græsslåmaskiner har den fordel, at du kan tillade dig, at der går lidt tid mellem klipningerne. Her skal du så leve med, at det at slå græsset ikke er nogen stille fornøjelse for hverken dig eller dine naboer. Til gengæld er de benzindrevne motorer meget effektive – selv i meget langt græs.

El- og batteri har mindre motorkraft

Valget midt i mellem er el- eller batteridrevne plæneklippere. De er nemme at manøvrere og larmer ikke så meget. Til gengæld har de traditionelt haft mindre motorkraft. Dog er der de sidste år sket meget, og især blandt de batteridrevne maskiner er der sket store forbedringer i forbindelse på lithium batteri teknologien. Det har forkortet opladningstiden og udvidet tidsrammen for brug af maskinerne.

Robot græsslåmaskine tager arbejdet, mens du er på arbejdet

Robotterne er det nyeste bud på markedet, og her får du fordelen af, at du kan lade den slå græsset, mens du selv er på arbejde. Den selvdrevne græsslåmaskine finder selv hjem til sin ladestation og kan køre ofte, og derfor holde græsset veltrimmet uden, du behøver at bekymre dig om tidsforbrug eller svedeture.

Mest læste artikler