Havetips

Her finder du alle de bedste havetips

Hvad end du er ny haveejer eller en garvet gartner, så er det altid rart med nogle gode tips og tricks til, hvordan man på bedst mulig vis dyrker og passer på sin have. Du finder her de allerbedste tips til, hvordan du gør havelivet meget nemmere samt tips til, hvordan du får en smukkere og mere indbydende have.

Læs mere

8 havetips, der vil gøre havearbejdet meget nemmere

Der er ingen, der har sagt at havearbejdet nogensinde har været nemt. Men med otte simple tricks kan arbejdet med haven blive en smule nemmere. Et smart tip til havearbejdet kan blandt andet være at spraye din haveskovl eller spade med en smule silikone. Det vil nemlig gøre det meget nemmere for dig at grave dybere ned i jorden.

Derudover kan det være praktisk at bruge samme type planter i haven, som alle skal vedligeholdes på samme måde. Og hvis du vil undgå at ukrudt skal overtage hele haven, så kan du med fordel sprede brak rundt om planterne. Det vil nemlig være med til at holde ukrudtet væk – dog ikke for evigt.

Træer i haven

Hvis du har smukke og store træer i haven, så kan det godt blive til lidt af et problem, hvis vejret har været stormfuldt. Du finder derfor de bedste tips til, hvordan du kan beskære havens træer efter en voldsom storm.

Gode tips til dig, der lige er blevet haveejer

Er du lige blevet haveejer, og har du absolut ingen forstand på, hvad det indebærer? Det gør skam ingenting. Vi har nemlig de bedste tips til, hvordan du skal gribe havearbejdet an som nybegynder, og vi har også masser af tricks til, hvordan du langsomt får skabt din helt egen drømmehave.

En af de vigtigste ting, man skal tænke på, når man får have, det er at man skal planlægge. Sørg for at græsarealerne kommer på plads det første år, og derefter kan du stille og roligt overveje, hvad næste skridt skal være. Klassiske begynderfejl er blandt andet, at man begynder med en krukke her, en potte der, og en plante her. Det vil sandsynligvis give et rodet look, der kan ende med at være helt uoverskueligt.

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Efterårshaven: 3 ting du skal gøre nu

Haven er ved at forberede sig til den kommende vinter. Vi giver dig 3 trin til, hvordan du får mest muligt ud af din efterårshave.

5 ting det er bedst at lave i haven, når det regner
sensommer regn

5 ting det er bedst at lave i haven, når det regner

De fleste ærgrer sig, når regnen skyller ned over landet, og vi er tvunget til at blive indendørs. idenyt har fundet fem ting du kan lave, mens du venter på solen.

Sådan beskærer du syrener
Hvis man lader syrener vokse og sprede sig uden at beskære dem en gang i mellem, vil man til sidst have buske, der når 4-6 meter op i luften

Sådan beskærer du syrener

Hvis du er så heldig at have syrener i haven, så ved du sikkert allerede, at det er en rigtig god idé at sørge for at beskære dem en gang i mellem. På den måde får du det smukkeste og fuldt blomstrende syrentræ.

Kan jeg stadig bruge de gamle frø?
Gamle frø spiretest

Kan jeg stadig bruge de gamle frø?

Se her, hvordan du finder ud af, om gamle frø – både grøntsagsfrø og blomsterfrø – stadig kan bruges, ved at foretage en spiretest.

Sådan undgår du skader, når du går i haven

Sådan undgår du skader, når du går i haven

Flere tusinde danskere kommer hvert år til skade under havearbejdet. Læs, hvornår chancen er størst for at komme til skade, og få fysioterapeutens råd til, hvordan du bedst muligt undgår ulykkerne i haven.

Bæredygtig med idenyt: “Måske er jeg kommet til at overdrive en smule?”

Bæredygtig med idenyt: “Måske er jeg kommet til at overdrive en smule?”

Idenyts chefredaktør skulle gøre sin have mere bæredygtig ved hjælp af blandt andet en ny kompostbeholder og nye, insektvenlige planter til staudebedet. Se hendes smarte løsning her (og se også, hvor hun måske kom til gå lidt for langt).

Bæredygtig med idenyt: Sådan får du en mere bæredygtig have

Bæredygtig med idenyt: Sådan får du en mere bæredygtig have

Chefredaktør Mette Trudsø har haft besøg af Haveselskabets fagredaktør Louise Møller og har fået tre konkrete opgaver, som skal gøre hendes have mere bæredygtig. Læs med og få gode tips til din egen have her.