5 ting det er bedst at lave i haven, når det regner

De fleste ærgrer sig, når regnen skyller ned over landet, og vi er tvunget til at blive indendørs. idenyt har fundet fem ting du kan lave, mens du venter på solen.

sensommer regn

1. Luge ukrudt

At luge ukrudt er ikke den sjoveste aktivitet, men det skal gøres, hvis det ikke skal overtage din have. Fordelen ved at luge ukrudt i regnvejr, er den øgede mulighed for at få hele roden med op. Når jorden bliver helt våd, giver rødderne lettere slip, og du eliminerer derved ukrudtets chancer.  

2. Ret din græsplæne

Har din græsplæne en udefinerbar eller uønsket form, kan du med fordel rette formen til, mens jorden er våd. Du kan eventuelt bruge en spade til lave skarpe kanter og hjørner.  

3. Få ram på dræbersneglen

Dræbersneglen kommer frem fra sit skjul, når vejret er vådt og fugtigt. Det er derfor under regn, at du har de bedste muligheder for at få dem ud af haven – uden gift.

4. Pas på dine blomster

Mange blomster, og især roser, har ikke godt af for meget vand. Det danske vejr kan derfor være udfordrende for blomsterne. For meget vand over en kortere periode kan gøre, at dine blomster begynder at rådne. Hvis blomsterne begynder at blegne og rådne, kan du med fordel bruge havesaksen til at fjerne de blade og blomsterskud, der er ramt. Og ellers kan du forsøge at pakke dine planter ind med en presenning. 

5. Nye planter

Når det regner, kan du sagtens forberede og plante nye planter. Når jorden er våd, giver du dine nye planter de bedste opstartsvilkår. Vær dog opmærksom på, at jorden ikke er for våd, og vær desuden varsom med at trykke jorden sammen. Hvis jorden er for sammenpresset, kan vandet ikke nå planternes rødder.  

Mest læste artikler