Cph Garden: Danmarks største haveshow vender tilbage

Cph Garden byder for tredje gang på en forlænget weekend spækket med haveinspiration, -shopping, -foredrag og -workshops.

Med inspiration fra de største engelske haveshows er Cph Garden blevet kaldt ‘Roskilde Festival for havemennesker’.

I stedet for musikere, sangere, lydfolk og pladeselskaber er Danmarks største havefestival skabt af havedesignere, anlægsgartnere, planteskoler samt ansatte og frivillige fra Haveselskabet.

Netop Haveselskabet er initiativtageren bag det fire dage lange haveshow, der i dagene 30. juni – 3. juli præsenterer over 100 haverelaterede foredrag og workshops, lige så mange stande/boder og muligheden for at gå på opdagelse i 8 showhaver skabt af udvalgte havedesignere.

Danmarks største havefestival

Det er tredje gang, at Cph Garden samler det danske havefolk fra alle hjørner af landet. Festivalen blev lanceret i 2017 og var planlagt til at finde sted hvert andet år – sidste år blev den dog udsat pga. corona.

– Cph Garden er Danmarks største havefestival, fordi den i bogstavelig forstand samler de dygtigste havefolk fra hele landet. Det er havefolk, der ved, hvad der rører sig i de danske haver, og som samtidig tør vise os nye måder at gå til havelivet på, så vi sammen kan blive både inspireret og klogere, siger direktør i Haveselskabet, Charlotte Garby.

Hun påpeger, at danskernes haveinteresse i disse år er både voksende og under forandring – og at det afspejler sig i haveshowets program:

– Klimahensyn, selvforsyning og en fornyet interesse for naturen har meldt sig på banen. Til Cph Garden kan alle haveinteresserede få ny viden og inspiration og opleve et fællesskab om haveglæden på tværs af alder og interesser. Du kan simpelthen fordybe dig i alt fra roser, georginer og jordbærsorter til permakultur, skovhaver og vilde haver, uddyber hun.

Køkkenhaven er en af tidens store havetrends, og det afspejles også i Cph Gardens program. Foto: Haveselskabet.

Disse havefolk kan du møde

Blandt de kendte havefolk, som du kan møde på Cph Garden, er den internationalt anerkendte britiske havedesigner Noel Kingsbury, der er en af de tidlige fortalere for at hente naturen ind i haven. 

Fra England deltager også den 21-årige Huw Richards, som med over en halv million abonnenter på YouTube har gjort køkkenhaven hot hos særligt den yngre generation.

Af danske navne kan nævnes den populære havemand og skribent for idenyt Claus Dalby, DR-havevært Søren Vester, naturformidler Vicky Knudsen, tv-vært Lene Beier, havedesigner Dorthe Kvist, forfatterne Malene Raben og Anders Lund Madsen samt klimaaktivist Signe Wenneberg.

Hvad kan du opleve på Cph Garden?

Der er noget for enhver smag i løbet af de fire dages havefestival.

Du kan helt på egen hånd gå på opdagelse i de 8 showhaver, en række små såkaldte havespots og ca. 100 stande og boder med planter, havedesign, haveredskaber og meget mere haverelateret.

Derudover bliver der afholdt omkring 100 talks og workshops inden for en række emner, fx

  • Bæredygtighed, biodiversitet og vilde haver
  • Køkkenhaven
  • Havedesign og -udsmykning
  • Blomster og buketter

Se hele programmet på cphgarden.dk

CPH GARDEN – TID & STED

Hvor: Marbæk Pladsen i Ballerup (i nærheden af Ballerup Superarena).
Adressen er: Cph Garden, Marbækstien, 2750 Ballerup

Hvornår: fra den 30. juni til den 3. juli. Der er åben alle dage klokken 10-18.

Hvordan: Du kan købe dagbilletter til 250 kr. pr. dag (200 kr., hvis du er medlem af Haveselskabet). En partoutbillet til alle dage koster 500 kr. (200 kr., hvis du er medlem af Haveselskabet).

Se mere på cphgarden.dk

Vind billetter til Cph Garden med idenyt

idenyt har fået mulighed for at udlodde 5 x 2 billetter til Cph Garden.

KONKURRENCEN ER UDLØBET

Mest læste artikler