Få en flottere have – og del din glæde med andre! Havegrupper eksploderer på Facebook

Mere end 100.000 danskere har meldt sig ind i en havegruppe på Facebook i løbet af det seneste års tid. Og du har i det hele taget mange muligheder for at få digital inspiration, så du kan gøre din have endnu flottere.

Covid-19 pandemien har betydet, at endnu flere danskere har kastet deres interesse på deres have. Og det har de kunnet mærke på Facebook, hvor interessen for havegrupper er eksploderet, siden statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede landet ned 11. marts 2020.

  • – Siden lockdown har mere end 100.000 danskere meldt sig ind i en havegruppe på Facebook, så når man alene ser på tallene, har der været en betydelig øget interesse for også digitalt at dele havelivet med andre, siger Camilla Nordsted, kommunikationskonsulent for Facebook og Instagram i Norden, i en pressemeddelelse.

I havegrupperne på Facebook kan medlemmerne få gode råd af hinanden og forbedre deres egne haver ved at kigge på billeder af andres haver. Medlemmerne af havegrupperne kan naturligvis også selv lægge billeder af deres egne haver op, så andre kan få inspiration.

  • – Det har vist os, at fællesskab kan være meget andet end et fysisk møde. Vi kan helt klart mærke, at selv om vi ikke kan komme ud og besøge hinandens haver og dufte og røre ved blomster og planter, er der stadig en kæmpe interesse for at følge med i, hvordan det går hos andre, siger Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet.

Haveselskabet er en landsdækkende organisation, der blandt meget andet organiserer havegrupper.

Havegrupperne er lokale, sociale fællesskaber, hvor det er muligt at dele erfaringer i lukkede grupper. Man kan også for eksempel bytte frø og planter.

  • – Haven er ikke kun et sted, vi kan nyde alene. Uanset om vi bruger den til at sidde i stilhed eller kobler af ved at få fingrene i jorden, mærker vi en stigende interesse for at dele den med andre. Vi har haft venteliste på havegrupper mange steder i landet gennem mere end to år, men særligt i 2020 og begyndelsen af 2021 har flere skrevet sig op, fortæller Charlotte Garby.

Mange af aktiviteterne er i det sidste års tid foregået med live-sendinger fra medlemmernes haver på de sociale medier.

  • – Det er en anden måde at invitere folk indenfor på, og hvor medlemmerne selv kan være med til at bestemme hvilke emner, der er relevante og interessante at tage op. Det tror jeg ikke er utænkeligt, at vi vil se mere af i fremtiden, siger Camilla Nordsted.

Mest læste artikler