Sådan forbereder du din have på sommeren i det nye år

Med årsskiftet begynder sollyset langsomt at vende tilbage, og din have begynder stille og roligt at spire på ny. Det er nu tid til at forberede din have på sommeren i det nye år, derfor har vi samlet 5 gode råd til, hvordan du får en have i topform. 

1. Beskæring af frugttræer

Fik du ikke gjort det i løbet ad efteråret, kan du beskære dine æble- og pæretræer nu. I modsætning til kirsebær- og blommetræer, der først skal beskæres i september eller oktober, kan æble- og pæretræer faktisk beskæres hele året rundt.

Få gode råd til, hvordan du beskærer dit æbletræ til den bedste høst her.

Læs også: Beskæring af æbletræet giver den bedste høst

Læs også: Beskæring af frugttræer

2. Plant ud i dit opvarmede drivhus

Sidst i januar og først i februar kan du allerede begynde at så spirende blomsterfrø, hvis du har et opvarmet drivhus eller en havestue. Her er det vigtigt, at sørge for at dine potter er placeret frostfrit og lyst, så de spirende frø kan vokse og ikke tager skade.

3. Gennemgå dine overvintrende planter

Overvintrende planter kan, som de fleste andre planter, risikerer at blive angrebet af svampesygdomme. Tjek derfor dine stueplanter igennem, og fjern syge blade og grene.

Derudover kan det være en god ide at potte dine planter om, inden det øgede sollys for alvor sætter væksten i gang. På denne måde sørger du for, at dine planter er i topform til at komme ud i haven, når vejret bliver varmere.

4. Afklipning af podekviste

Det er nu, at podekvistene skal klippes, hvis du planlægger at pode dine træer i foråret. Når kvistene er klippet af skal de holdes nedkølet, indtil de skal bruges. Dette kan du blandt andet gøre ved at pakke dem ind og grave dem ned i den kolde jord, eller du kan opbevare dem i køleskabet.

5. Undgå ødelagte planter i haven

Når store mængder sne falder på dine planter, kan de blive ødelagt. Fjern derfor sneen fra dine planter eller din hæk ved blidt at ryste grenene.

Læs også: Blommetræer – Få tips til at dyrke blommer med succes

Mest læste artikler