Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der forhåbentligt kan gøre det lidt mere ligetil. 

Lyskæder i haven

Når det bliver vinter, og juletiden nærmer sig, så skal lyskæderne hænges op udenfor. Det giver lys og hygge, og så kan man mærke, at julen er på vej. Desværre kan det godt være lidt af et stykke arbejde at hænge dem op, men i virkeligheden handler det mest af alt om forberedelse.

Sådan hænger du lyskæder op

1. Print som det første et billede ud fra Google Street View, hvis det er muligt – ellers kan du lave en skitse af dit hus. Tegn lyskæderne på fotoet, som du gerne vil have dem hængt op, så du kan se det for dig.

2. Mål, hvor mange meter lyskæde du skal bruge til dit hus; afsæt gerne lidt ekstra længde, så du ikke kommer til at mangle. Der er ikke nogen smutvej til at måle op, så fat målebåndet, og skriv målene ned på din tegning, så du har styr på dem.  

Mangler du strømstik, kan du bruge vandtætte forlængerledninger med ekstra stik til udendørs brug. Det er især en fordel, hvis der er dele af haven, ledningerne ellers har svært ved at nå. 

3. Overvej at investere i en fjernbetjening, så du kan tænde lyset i haven inde fra huset. Det er dejligt nemt, og du bliver glad for det på en kold aften. 

4. Hvis du vil hænge lyskæder langs taget, kan du eventuelt overveje at installere små stål- eller plastikkroge, så de sidder med et par meters mellemrum; det gør også arbejdet nemmere næste år. Skal kæderne sidde langs tagrenden, kan du bruge klemmer eller klips.

5. Skal der kæder på buske i haven, kommer kædetypen an på, hvordan busken ser ud. Er busken velklippet, f.eks. i form, kan du kaste et lysnet over den, og er den knapt så veltrimmet eller lidt ujævn, egner lyskæder sig bedre. 

6. Hvis du skal hænge lys på et træ, bør du undgå at sno kæderne om hver eneste gren. Hæng i stedet kæderne fra gren til gren som en guirlande. Det ser flot ud, og det er langt mindre krævende arbejde. 

Kilde: Real Simple

Læs også: Lyskæde udendørs til jul | så meget koster lyskæder i strøm

Læs også: Alt du skal vide om julebelysning til huset og haven

Mest læste artikler