Støjproblemer? Sådan får du en gratis støjvold

Bor du nær en jernbane eller en trafikeret vej? Og er du plaget af de støjgener, der oftest medfølger? Så kan problemet muligvis løses med en støjvold… helt gratis!

Gratis hjælp til støjofre

I 785.000 danske hjem er trafikstøjen højere end Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi. Men nu er der hjælp på vej – fra en jordportal:

– Vi vil komme de støjplagede husejere til undsætning. De kan helt gratis få anlagt en støjvold, hvor forholdene giver mulighed for det”, siger Rolf Mørk Nielsen fra Jord.dk. 

Overskudsjord bliver brugt til støjvolde

Virksomheden anvender overskudsjord fra byggeriet til voldene. De kan have forskellig størrelse – lige fra en kælkebakke i en grundejerforening til en støjvold op mod en trafikeret vej.

– En privatperson eller en gruppe kan på eget initiativ starte en byggeansøgning på en privat grund. Det kræver dog, at man kender til lovgivningen på området eller bruger en rådgiver, som kan beskrive projektet og lave de rette bygge- og miljøansøgninger. Det er her, vi gerne vil tilbyde vores hjælp gratis, fortsætter Rolf Mørk Nielsen.

Ikke alle får en støjvold gratis – de bliver BETALT

Som om det ikke allerede var for godt til at være sandt, tilbyder Jord.dk i nogle tilfælde endda at kompensere dig økonomisk for at anlægge støjvolden for dig. På Jord.dk skriver de:

– Jord.dk nyttiggør overskudsjord til bl.a. støjvolde – og vi kan i visse områder betale dig et mindre beløb, fordi byggeprojekter betaler os for at skaffe dem af med jorden. Vi tager os af både transport og opbygning af jorden, så du skal bare læne dig tilbage og glæde dig over at du kan hjælpe lokalsamfundet – og modtage penge imens.

Så meget hjælp kan du få

Det kan som sagt være en større omgang selv at anlægge en støjvold. Her er en oversigt over, hvad Jord.dk hjælper dig med, hvis du vælger at få anlagt en støjvold gennem dem:

  1. Jord.dk indgår kontrakt så alle vilkår er klarlagt
  2. Jord.dk søger om relevante myndighedsgodkendelser
  3. Jord.dk koordinerer jordtilførslen og anlægger støjvolden
  4. Jord.dk opkræver betaling fra jordafhændere
  5. Jord.dk betaler grundejeren månedligt pr. kubikmeter jord

Jord.dk kan du læse mere om, hvordan du får en gratis støjvold.

Kilde: Jord.dk

Mest læste artikler