Tag trygt en corona-pause i haven

Foråret er her, og det kribler i fingrene på haveejerne. Heldigvis er det ikke forbudt at gå i haven, mens du holder dig hjemme - og hvis du tænker dig om, kan du også trygt tage i dit lokale havecenter og købe ind til foråret

Solen skinner – og meteorologerne lover højtryk og forår på vej. Og under normale omstændigheder ville landets planteskoler være fulde af haveglade danskere.

Men det er ikke normale omstændigheder. Coronavirussen hærger og overalt i landet ligger bycentre og butiksstrøg øde hen.

Men coronavirussen er ikke en grund til, ikke at gøre noget ud af haven. Snarere tværtimod, nu hvor vi den næste tid skal tilbringe endnu mere tid i og omkring vores hjem end vi plejer, lyder det fra haveekspert Lotte Bjarke.

– Jeg vil gerne komme med en kraftig opfordring til, at man bruger denne lejlighed til at gå i haven. De danske gartnerier, planteskoler og havecentre er fyldt til bristepunktet med lækre planter, der har akut behov for at komme ud og sprede glæde i haverne og på altanerne, siger hun.

Det samme slår Lotte Bjarke til lyd for i sit seneste blogindlæg, hvor hun råder de danske haveentusiaster med kriblende grønne fingre til i første omgang at kaste sig over forårsblomster i krukker:

– Til de dejlige danske forårsplanter hører en mængde forskellige løgvækster, der er supergode som krukkeplanter. Der er for eksempel narcisser, perlehyacinter og de helt skønne vibeæg, Fritillaria meleagris, med de fineste ternede blomster. De står bare og savner dig derude.

Høj sikkerhed i havecentre

Og landets havecentre, kan man altså trygt besøge, lyder det også fra Per Boisen Andersen, der er direktør i de danske havecentre.

– Havecentrene ligger ofte i det fri og det giver i sig selv et højere niveau af sikkerhed end mange andre butikstyper. Desuden er havecentrene er yderst påpasselige med at leve op til regeringens retningslinjer for forebyggelse af smitte, fortæller han.

Der bliver eksempelvis holdt øje med, hvor mange kunder der befinder sig i centrene, og der opfordres til at holde afstand og mange steder kan man kun betale med kort.

Forårsblomster

Og planter er det nok af rundt om i centrene:

– Der er heldigvis ikke leverancestop, så havecentrene fortsætter naturligvis med at sælge planter og andre produkter som de plejer, afslutter Per Boisen Andersen.

Så du kan trygt bevæge dig mod dit lokale havecenter – så længe du også selv er påpasselig, og overholder de gængse retningslinjer for indkøb, når du er i centrene.

God fornøjelse i haven.

Mest læste artikler