Terrassehegn | Sådan vælger du det rigtige til dit hjem

Det helt rigtige hegn kan gøre meget for din terrasse. Det kan både skabe læ og hyggelige områder, hvor du kan nyde terrasselivet afskærmet for vind og vejr. Se 12 inspirerende bud på, hvordan du kan indramme din terrasse her. 

Et hegn rundt om terrassen kan tjene mange forskellige formål. Det kan både ramme terrassen ind, sørge for læ og skabe hyggelige kroge, hvor du kan nyde solskinsdage og regnvejrsdage. Derfor kan du også indhegne din terrasse på mange forskellige måder.

Når du skal vælge et hegn til dit udeområde, handler det først og fremmest om smag og behag. Der er nemlig mange forskellige hegn at vælge imellem, både hvad angår materialer, udtryk, højde og tæthed.

Uanset dit budget findes der mange måder, hvorpå du kan skabe et flot og praktisk hegn til din terrasse. Se 12 inspirerende bud på terrassehegn herunder:

1. Hvidt træhegn

Med et klassisk terrassehegn i hvidmalede planker som dette, kan du give dit udeområde et simpelt men hyggeligt udtryk. Laver du terrassehegnet i samme materiale som overdækningen, vil begge dele syne af mindre. Den hvide farve giver lys til terrassen, mens de store mellemrum mellem lægterne lader lyset komme ind under overdækningen, og samtidig skaber et udsyn over haven.

2. Glashegn på terrassen

Bruger du et glashegn til at ramme din terrasse ind, får du både masser af lys og et moderne udtryk i dit udeområde. Den helt klare fordel ved et glashegn er, at terrassen både bliver skærmet for vind og vejr, mens du får et fuldt udsyn til blomsterne og farverne i haven.

3. Træhegn i naturlige nuancer

Med et træhegn kan du give din terrasse et naturligt look, der falder i med havens nuancer. Vælger du et hegn som dette, er det samtidig let at skabe forskellige niveauer, som kan give dit udeområde et dynamisk udtryk. Den naturlige farve kan skabe ro på terrassen, hvilket overlader opmærksomheden til de smukke planter, som du med fordel kan plante foran hegnet. Plant for eksempel slyngrosr eller klatreroser, for at skabe et fint og frodigt område.

4. Leg med læsejl

Ønsker du et let og simpelt terrassehegn, kan det være en god idé at bruge læsejl til afskærmning. Det er både nemt at sætte op, og så skaber det et enkelt udtryk, som ikke tager meget opmærksomhed fra indretningen på terrassen. 

5. Skift mellem høj og lav

Det kan være en god idé at skifte mellem høje og lave hegn, når du indrammer din terrasse. På den måde skaber du nemlig spændende dimensioner, hvilket får området til at syne større. Du kan også gøre som her og bruge et solsejl som overdækning, da det lette materiale ser fint ud sammen med den rå træterrasse.

6. Hegn med siv

Synes du, at et almindeligt hegn er kedeligt? Så kan du ramme din terrasse ind med naturlige materialer og farver. Når du bruger et levende hegn på terrassen, bliver det nemlig en naturlig del af den helhed, der er din have.

7. Hæng krukker til pynt

En anden måde hvorpå du kan skabe en mere levende indhegning af terrassen, er ved at pynte et højt hegn med krukker. På den måde får du både læ, afskærmning og fine farver, der pynter i dit udeområde.

8. Skærm og siddeplads

Hvis du vil slå to fluer med et smæk, kan du udnytte pladsen foran hegnet til at skabe en siddeplads. På den måde får du både et læhegn og en hyggelig krog, der giver mere plads til livet på terrassen.

9. Læhegn med espalier

Du kan skabe et smukt udeområde ved at bruge frugtræer i espalier som hegn. Det tager dog nogle år før træet har vokset sig stort og tæt nok til at give godt med læ. Til gengæld slår du to fluer med ét smæk og får både hegn og frugttræ i samme omgang.

10. Idyllisk udeområde

Er du til idylliske udearealer? Så er det klassiske, hvide stakithegn noget for dig. Det giver ikke meget læ, men skaber derimod et romantisk udtryk og indrammer din terrasse på en fin og elegant måde.  

11. Naturligt terrassehegn i pileflet

Ønsker du et meget naturligt udeområde, kan du bruge havens egne elementer til at lave dit eget terrassehegn. Her ses et hegn lavet i pileflet.

12. Overdækket terrasse

Brug de samme planker til at indhegne terrassen og lave en overdækning. På den måde kan du skabe et udendørs område, hvor du og familien kan sidde i alt slags vejr.

At overdækningen er lavet i de samme materialer og farver skaber en helhed, der gør, at den omkringliggende have og indretningen på terrassen er i fokus.

Hjemmelavet eller købt terrassehegn

Mange plankeværker og stakitter kan købes i færdige moduler lige til at sætte op. Du kan også købe materialerne og bygge det selv. Der er også mulighed for at lade en anlægsgartner sætte hegnet op. Du kan finde færdigproducerede plankeværker og hegn på nettet og i byggemarkeder. 

Mangler du et hegn til haven, kan du finde masser af inspiration her

Læs også: Sådan bygger du selv en træterrasse

Mest læste artikler