Vedligeholdelsesfrit hegn

De fleste hegn skal vedligeholdes i en uendelighed. Hvert år skal de renses og derefter males med træbeskyttelse, de skal repareres, og det koster både tid og penge. Derfor har mange boligejere tage godt imod de vedligeholdelsesfri hegn, der er dukket op på markedet i de senere år.

Flet i polyrattan

Markedet byder også på vedligeholdelsesfri havehegn i mere eksklusive designs, f.eks. flethegn fremstillet i det stærke og farvebestandige plastmateriale; polyrattan, kendt fra havemøbler. Stolperne er oftest lavet af galvaniseret stål. Hegnet kræver ingen anden vedligeholdelse end vask et par gange om året. Fra Juliana Drivhuse.

Smedejern med monogram 

Vil du hegne din bolig ind med enten enkel elegance eller skøn romantik, er smedejernshegn og –låger i langtidsholdbart galvaniseret og pulverlakeret jern en mulighed. Det traditionelle håndværk fremstilles efter dit eget valg, og ønsker du fx dit helt eget monogram, kan det også lade sig gøre. Fra Danhegn.

Støjhegn bliver til en hæk

Støj forårsager stress og kan være direkte sundhedsskadeligt. Derfor kan der være mange gode grunde til at etablere et støjhegn omkring sin bolig. Hegnene er ikke umiddelbart skønne at se på, men ideen er, at de fungerer som støtte for smukke slyng- og klatreplanter, og dermed ender med at ligne en hæk f.eks. vedbend. Fra RockDelta.

Findes det vedligeholdelsesfrie hegn i virkeligheden?

Om et hegn eller et stakit er 100 pct. vedligeholdelsesfrit, kan man jo altid diskutere. Helt fri for at gøre noget, bliver man vel aldrig, hvis man vil opretholde et pænt og ordentligt hegn.

Mest læste artikler