Køb et redskabsskur – det betaler sig ikke at lade være

Vi med have har brug for et redskabsskur. Har du ikke mod på at bygge det selv - så fortvivl ej. Redskabsskure kan fås billigt og som samlesæt, og du behøver ikke spørge kommunen. 

Køb et redskabsskur. Det betaler sig ikke at lade være

Priser på redskabsskure

For et par tusinde kroner kan du få et redskabsskur i rustfrit metal. Udhusene i trykimprægneret træ er luksusudgaven. Her kommer du meget langt for små 10.000 kroner.

Inden for træskure er det først og fremmest antallet af kvadratmeter, der er udslagsgivende for prisen. Priserne kan godt snige sig op over kr. 50.000, men så er der også tale om et decideret havehus, som vil fremstå som perlen i enhver kolonihaveforening. Isoleringssæt kan købes til modellerne i den øverste prisskala. Nu er det kun helårstilladelsen, der mangler, så har du næsten fået et spritnyt hjem.

Hold skuret frostfrit

Udhuse er mange ting

Markedet bugner med redskabsskure og udhuse af enhver type.

 • Redskabsskur i trykimprægneret træ
 • Redskabsskur i rustfrit metal
 • Plastikskure
 • Opbevaringstelte
 • Udhuse med fladt eller skrånende tag.

Redskabsskur som samlesæt

Bygningerne kan leveres som samlesæt, så det kribler i fingrene i enhver IKEA-nørd. De små metalskure kan smækkes op på en time. Træskure kræver lidt mere tid.

Redskabsskurene i trykimprægneret træ leveres som regel også som samlesæt. Man behøver dog ikke være autoriseret tømrer for at få tag over sin redskabspark. Der følger som regel brugsvejledning for dummies med.

Hvis du synes, du er udstyret med 10 tommelfingre, så tilbyder de fleste leverandører af redskabsskure at gøre arbejdet for dig med erfarne og certificerede montører.

Tag og fundament

Hvis du selv foretager montagen af et redskabsrum, så er tagdækning med tagpap ofte en del af arbejdet. Vær opmærksom på, at hos mange firmaer skal tagpappen tilkøbes. Så sørg for, at få det rette antal kvadratmeter tagpap med hjem.

Mindre redskabsrum kan forankres med pæle i jorden. Det er dog vigtigt at grave til en vis dybe, hvis du vil undgå at udhuset flyver væk i en brandstorm.

Forberedelse af grunden under udhuset er også en faktor, du skal indregne. Her skal planes og gruses. Til større bygninger er støbning af fundament eller nedlægning af fundamentblokke en fordel.

Reglerne om byggetilladelse

Den allervigtigste årsag til, at anskaffelsen af udhuset ligger lige til højrebenet, er, at du i de allerfleste tilfælde ikke behøver at søge om byggetilladelse. Der er kun nogle få retningslinjer, du skal kende til.

 • Du må bygge to småhuse under 10 kvadratmeter på din grund uden byggetilladelse.
 • Bygninger mellem 35 og 50 kvadratmeter kræver anmeldelse til kommunen. Hvis borgmesteren har andet at tage sig til end dit udhus og ikke svarer inden for 2 uger, så er tilladelsen i hus.
 • Alle bygninger over 50 kvadratmeter kræver byggetilladelse. Hvis bygningen er en tilbygning til eksisterende byggeri, skal der også søges om tilladelse, selvom bygningen er under 50 kvadratmeter.

Byggetilladelse – hvornår skal du søge?

Andre småhuse

Småhuse og redskabskure forhandles på byggemarkeder, i de store indkøbscentre og hos specialiserede leverandører af træ- og småhuse. Kig i sortiment og få inspiration til andre typer af miniput-huse i din have. Det kunne for eksempel være:

 • Brændeskure / brændely
 • Legehuse
 • Pavilloner
 • Drivhuse

Husk forsikringen

Det koster ikke ekstra på forsikringen, når du har opført et redskabsrum, men sørg for at får skrevet småhusene ind i policen. Hvis du forsømmer det, dækker forsikringsselskabet nemlig ikke skader relateret til redskabsrummet.

Eller byg det selv…

Hvis du har modet og talentet, så kan du til enhver tid også bygge dit nye redskabsskur selv. Tjek Idenyts artikel med gode råd til selvbyggeren af nyt redskabsrum.

Mest læste artikler