Boost din basilikum

Basilikumpesto er en vigtig ingrediens i madlavningen hjemme hos Lotte Bjarke. Derfor dyrker hun selv krydderurten i drivhuset og sørger for, at planterne ikke begynder at blomstre. Så kan der blive masser af pesto til fryseren. 

Basilikum er nemmest i drivhus

Her i huset er vi dybt afhængige af basilikumpesto i rå mængder, og vi foretrækker på det bestemteste den hjemmelavede version med hjemmedyrket basilikum, Ocimum basilicum. Derfor er der altid masser af basilikumplanter i drivhuset, for det er nu engang bøvlet at dyrke den kuldefølsomme plante under åben himmel, og det er også træls, hvis bladene er alt for snavsede, når der skal trylles i køkkenet.

Mange forskellige sorter

Derfor bliver der hvert år sået, kælet for og udplantet ganske mange planter for foden af tomatplanterne i drivhuset. Der findes et hav af basilikumsorter, men jeg sværger til den klassiske ’Genovese’, når det gælder råvaren til pestoproduktionen.

Læs også: sådan får du succes med basilikum i haven

Stop blomstringen

Lige nu gror planterne, så det er en lyst. De er endda ved at vise tegn på at gå i blomst, men det bliver der nu sat en stopper for. Hvis de får lov at blomstre, er det alt for hurtigt sket med bladproduktionen. Alle topskuddene er blevet klippet ned lige over et par nye sideskud, så planterne rigtig kan forgrene sig og danne endnu flere blade til den omsiggribende pestoproduktion.

Beskæringen i sig selv booster bladproduktion og dermed pestoproduktion, som fordeles i små bægre og fryses til senere brug. Ummm.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler