Fra drivhus til dybfryser

Lotte Bjarke forbereder drivhusets tomater, chilier og agurker til efterårets simreretter. Det hele bliver frossent ned i små portioner, som nemt kan tages op efter behov.

Produktionen fortsætter ufortrødent i drivhuset, selv om tempoet er gået noget ned i det kølige vejr. Der kan høstes betydeligt flere tomater, end der kan spises. Overskuddet bliver vasket, tørret, skåret i mindre stykker og nedfrosset portionsvis. Det er lækkert at have til gryderetter og simremad, når drivhuset er lukket ned for i år.

Besøg Lotte Bjarkes haveblog.

Skoleargurker, tomater og chilier i fryseren

Den enlige agurkplante i hjørnet af drivhuset har heller ikke fundet ud af, at sommeren er ved at være forbi. Foreløbig har den præsteret 87 skoleagurker, og det selv om det lykkes nogle af dem at putte sig bag bladene, så de er absolut bedst egnede til elever på de ældste klassetrin, når de endelig bliver plukket.

Jeg har ikke før prøvet at fryse agurkeskiver til agurkesalat, men det har en god haveven lige fortalt mig, at man kan, så nu ligger der portionsposer med tynde agurkeskiver i fryseren.

Læs også: Persille til de mærke vinteraftner

De forskellige chilier ryger samme vej. Ganske tyndt skåret, indfrosset i et lag i flade bakker og derefter overført til bøtter, der kan drysses fra, når der opstår behov for mad, der giver varmen i den kolde tid.

Læs også: Hvad kan fryses ned? | En lang liste over ting, der kan fryses

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler