Genialt råd: Sådan får du mest muligt ud af dine tomatplanter

Skal køkkenhaven vrimle med mange frodige tomatplanter, kan det blive en dyr affære. Læs her hvordan du nemt og billigt får en masse tomatplanter.

Den store drøm om at kunne servere salaten med selvdyrkede grøntsager fra køkkenhaven, findes i mange af os. Men skal drømmen om at være selvforsynende blive en succes, kræver det også den rette pasning. 

En af de populære planter vi tit ser i de danske køkkenhaver, er tomatplanten.

Chancerne for den helt store høst, er selvfølgelig større, jo flere tomatplanter du har. Men faktisk kan du let og billigt få en masse tomatplanter, uden du behøver at gå ud og købe en masse. 

Tomatplanter kræver den rette pasning

Hvis din tomatsæson skal være en succes, er det først og fremmest vigtigt, dine tomatplanter har de helt rette forhold. Får tomatplanten eksempelvis ikke nok varme, vil du få mange, men små tomater, og er den ikke tilgængelig for insekterne, kan du ende ud i mange fine blomster, men ingen tomater, fordi de ikke er bestøvet. 

Køb kun få tomatplanter

Til drivhussæsonen kan du nøjes med at købe tre eller fire gode tomatplanter. Når de nye skud på planterne er omkring fem centimeter, knækker du dem af og stikker dem i jorden under planten eller i en lille urtepotte. I løbet af to til tre uger har du fine, nye tomatplanter ganske gratis.

Mest læste artikler