Haven i april: Kan jeg begynde at så i køkkenhaven?

Haveselskabets rådgivning giver her svar på et af de spørgsmål, som de oftest får stillet i april.

køkkenhave

Haveselskabets rådgivning giver her svar på et af de spørgsmål, som de oftest får stillet i april.

Kan jeg begynde at så i køkkenhaven i april?

Selvom luften føles lun, er jorden stadig til den kølige side i april, så gå lidt forsigtigt frem. Du kan så småt starte op med valsk bønne, spinat, radiser, stikløg og læggekartofler. Er du i tvivl om tidspunktet for såning, er det altid en god idé at følge anvisningerne på posen.

Til gengæld er april en god måned at begynde at forkultivere planter, der senere skal ud i køkkenhaven. Forkultivering i drivhus er fint, fordi forårssolens stråler sagtens kan varme drivhuset op, samtidig med at glasset beskytter mod kulden om natten. I april kan du gå i gang med blandt andet majs, squash og bønner, som så lige er til at plante ud, når jorden er varmet mere op.

Haveselskabets rådgivning

Haveselskabet, som er en landsdækkende og almennyttig forening med rødder helt tilbage til 1830, har i snart 60 år tilbudt haverådgivning til sine medlemmer og hjulpet både nye haveejere og rutinerede haveentusiaster med store og små problemer i haven. Selskabet udgiver magasinet HAVEN og tilbyder ud over rådgivning bl.a. gode medlemstilbud, havevandringer og workshops.

Mest læste artikler