Køkkenhave på skinner

Vejret er blevet mildere og der er endelig kommet gang i køkkenhaven hos Lotte Bjarke. Se her, hvad du ikke bør undvære i køkkenhaven.

Det er ved at være længe siden, der blev indkøbt stikløg. Frøposer og planteplan har ligget klar, og grønsagsplanter har utålmodigt stået i kø i drivhuset. Men nu blev det da endelig mildt nok til at komme i gang i køkkenhaven for alvor.

Persille kan ikke undværes

Sidste års persilleplanter står med sprøde, friske blade, der kan høstes af. Et sikkert tegn til, at det er nu, der skal plantes igen. Inden længe begynder de toårige planter at blomstre, og da er ballet forbi for dem som krydderurter. Og så skal der være nye til at tage over. Persille er jo ikke til at undvære.

Læs også: Der er gang i den tidligt udplantede salat

Blålilla porrer

Masser af porrer er en vigtig del af hjemmeproduktionen her i haven. Nu er der dels blevet plantet en bakke nyindkøbte småplanter, dels en bakke hjemmeproducerede, der er forspiret i vindueskarmen.

Jeg var simpelthen nødt til at prøve sorten ‘Northern Lights’, som jeg faldt over i en frøbutik. Den skulle levere blålilla porrer. De spinkle porreplanter bliver plantet i bunden af en rende, så der nemt kan hyppes lidt ekstra jord omkring dem, efterhånden som de vokser til. Jeg vil jo gerne ha’ porrer med lange skafter.

Flere forskellige slags løg

Desuden blev der sat stikløg af både almindelige løg og aflange bananløg, som jeg ikke har prøvet før. Der blev sået grønsager og blomster mellem hinanden til den store guldmedalje. Alt sammen i det planlagte bueforløb og næsten i tråd med planlægningen. Nu glæder jeg mig bare vildt, til det hele kommer op, og frodigheden vender tilbage i køkkenhaven

Læs også: Tyvstart i drivhuset betaler sig

Helt hen i haven

Følg årets gang i Lotte Bjarkes have på bloggen www.helthenihaven.dk og få altid gode tips og tricks til haven.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler