Vi spiser fire gange så meget som svenskerne
Vi danskere er specielt glade for karse. Og den hurtigtvoksende sort, der kan klare sig med et stykke vat og en tår vand, sælges fire gange så meget i Danmark som resten af Norden.
Karse er en meget populær krydderurt herhjemme, og den kan bruges til både supper, omeletter og vores elskede smørrebrød. Nu lanceres der en ny sort – græsk karse – der er en lys, fin og hurtigvoksende karse, som rent udseendemæssigt minder lidt om ruccola, og som giver maden en pikant og spændende smag.
Den græske karse er nem at dyrke, den er lysegrøn og har en stærk, pebret smag. Karsen kan sås direkte i køkkenhaven, og på kun 1-2 uger vokser den 10-15 cm og skal herefter høstes, da bladene her er mest sprøde og spændstige. De fine blade minder om ruccola eller bredbladet persille i udseende og fylder derfor også lidt mere end almindelig karse i en ret.
Perfekt til smørrebrødet
Græsk karse passer godt til smørrebrødet – enten som den er, eller sammen med skinke, sild, kolde kartofler, leverpostej, kogte æg eller andet yndlingspålæg.
Den græske karse kan også sagtens dyrkes i mindre krukker eller plantekasser på altanen. Og præcis som almindelig karse kan græsk karse dyrkes indenfor – og nydes – året rundt.
Vejledende pris fra 21,95 kr. Frøene fås i fagbutikker, dagligvarebutikker og byggemarkeder. De kan desuden købes i Nelson Gardens forhandleres onlinebutikker.