Et forår fuld af blomsterlasagne

Find havehandsker, krukker og jord frem og gå på jagt efter spændende blomsterløg, der kan gøre dit næste forår til noget helt særligt. Glæd dig fx til din helt egen blomsterlasagne.

Det kan synes mærkeligt, at næste års blomsterpragt er afhængig af, om du er klar til at gøre en indsats nu, hvor du stadig nyder eftersommeren.

Men med en beskeden indsats kan du sikre dig smukke, duftende blomster i det spæde forår. Og når vintergækker, krokus eller tulipaner stikker hovederne frem, så kan det føles som et helt mirakel, at al den nydelse blot udspringer af  “tørre løg”.

Og du behøver ikke at have en kæmpe have eller sirligt anlagt bede for at plante. Tøm dine krukker for de sidste sommerblomster, gør dem godt rene og lad dem tørre. Så er du klar.

Lav din egen blomsterlasagne

1. Vælg en krukke med en rimelig størrelse og dybde. Sikr dig, at der er hul i bunden.

2. Læg et lag småsten eller lecanødder i bunden, og et lag pottemuld over.

3. Nu skal løgene lægges:

Mellem hvert lag lægges et lag pottemuld. Planlæg løglægningen, så der over det sidste lag vintergækløg er plads til pottemuld i to gange løgets højde.

Når foråret kommer, vil vintergækkerne vise sig først, og tulipanerne sidst. Det giver dig dejlige foårsplanter at nyde hele foråret.

Værd at vide

  • Du kan finde flere opskrifter på plantning af blomsterløg med lasagnemetoden her.
  • Indtil løgplanterne begynder at spire i foråret, kan krukken være lidt kedelig at se på. Her kan du plante de hårdføre stedmoderplanter, der dukker op i butikkerne som noget af det første. Blomsterløgene skal nok skyde op “igennem” stedmoderblomsterne, når de er klar.
  • Plantning efter lasagnemetoden kan du også bruge i haven. Grav ganske enkelt et dybt hul, og følg derefter de samme trin som ved plantning i lag i en potte.
  • Du kan plante lag på lag med blomsterløg når som helst fra først i september til slutningen af december. Du skal bare sørge for at gøre det, før det bliver frostvejr første gang.

Mest læste artikler