Kan jeg bruge havejord i mine krukker?

Haveselskabets rådgivning svarer her i idenyt på de spørgsmål, som de oftest får stillet af deres medlemmer. Dette er et af de oftest stillede spørgsmål til rådgivningen.

jord i potte

Sp: Kan jeg bruge havejord i mine krukker?

Svar:

Ren muldjord fra haven vil ikke være optimalt for krukkeplanterne. Når havejorden kommer i krukkerne, vil den pakke sig sammen og blive kompakt, og det har krukkeplanternes rødder svært ved at vokse i. De har behov for en jord med en mere luftig struktur.

Men du kan blande din egen krukkemuld. Bland lige dele muldjord fra haven, kommunekompost og groft sand og tilsæt til sidst en smule perlite.

Perlite er et vulkansk mineral, som giver en luftig struktur og er med til at forbedre jordens evne til at holde på vand. Det kan købes i poser i havecenteret.

Har du gamle plantesække fra sidste år, kan du også bruge jorden herfra til at blande i. 

Haveselskabets rådgivning

Haveselskabet, som er en landsdækkende og almennyttig forening med rødder helt tilbage til 1830, har i snart 60 år tilbudt haverådgivning til sine medlemmer og hjulpet både nye haveejere og rutinerede haveentusiaster med store og små problemer i haven. Selskabet udgiver magasinet HAVEN og tilbyder ud over rådgivning bl.a. gode medlemstilbud, havevandringer og workshops. 

Mest læste artikler