Krukke med fine forårsblomster

Vejret bliver stille og roligt mildere, og Lotte Bjarke har nu sat forårets krukkeblomster frem i haven.

Forårsblomsterne er kommet ud

I sidste weekend fik jeg tilplantet en stor krukke med forårsblomster. Jeg turde bare ikke sætte den ud, da jeg havde tjekket vejrudsigten, så den har stået i drivhuset og hygget sig hele ugen.

Men lige nu er det rimeligt mildt og planterne har vænnet sig til kulden, så nu er den kommet ud på bænken tæt på huset og under et udhæng.

Blomsterne kan godt tåle et strejf af frost, men bliver det koldere eller ligefrem snevejr, kommer den tilbage i drivhuset.

Læs også: Her er Danmarks skønneste forårsblomster

Spar på krukkemuld med dette trick

Det er en meget stor – og tung – krukke, så jeg snød lidt, da jeg plantede den til. En flok omvendte plasticpotter i bunden sparer meget på krukkemuld budgettet og er samtidig til gavn for drænet. Forårsblomsternes rødder vokser ikke så meget i dybden, at der behøver være jord i hele krukken.

Primula og Balkan-anemoner

Så blev der ellers plantet Primula i blålige og cremefarvede nuancer og hvide balkan-anemoner. Til slut blev krukken spækket med blomsterløg fra potter.

De kan sagtens deles med forsigtighed, så løgene kan lirkes på plads, hvor de skal være, så det hele ser naturligt ud. Der blev plantet hvide perlehyacinter og de rent hvide narcisser af sorten ‘Thalia’, som jeg er temmelig vild med.

Se her mange flere forårsideer.

Helt hen i haven

Følg årets gang i Lotte Bjarkes have på bloggen www.helthenihaven.com og få altid gode tips og tricks til haven.

Mest læste artikler