Sådan får du plads til en blomsteroase på terrassen

Mangler du plads til blomsterbedet eller køkkenhaven? Nu kan du give din have, terrasse eller altan nyt liv med denne smarte plantetrappe, der samler alle dine planer på ét sted - og gør det meget lettere at have grønne fingre.

Der er intet, der giver terrassen nyt liv som farverige blomster og grønne krydderurter. Er du den heldige ejer af en lille have eller altan, kan det dog være svært at finde plads til en sprudlende blomster- eller urtehave. Men nu er der et nyt produkt på markedet, der gør det let at finde plads til alle dine botaniske drømme.

Med plantetrappen fra Bio Vegetables kan du nemlig samle alle dine planter ét sted uden at bruge særlig meget plads. Samtidig gør systemet det til en leg at have grønne fingre.

Flere plantekasser på samme sted

Plantetrappen består, som navnet beskriver, af et enkelt trappestativ, hvor alt fra to til fire plantekasser kan sættes fast. Trappen kan både monteres på balkoner, på altanen, på terrassen eller i haven, og på den måde kan du hurtigt forvandle dit uderum til en indbydende oase eller få din egen køkkenhave med friske krydderurter og grøntsager lige indenfor rækkevidde.

Læs også: Indretning af altan – sådan gør du

Indbygget overløb og vandreservoir

På trappestativet har hver plantekasse sit eget niveau, hvilket er godt for andet end pladsmangel på terrassen. Det kan nemlig være et møjsommeligt arbejde at sikre sig, at udendørs planter har de optimale betingelser at gro i. Regnfulde dage kan hurtigt drukne rødderne, mens varme sommermåneder kan udtørre selv den mest hårdføre plante.

Med en plantetrappe i haven behøver du ikke at bekymre dig lige så meget om, hvorvidt dine planter drukner i regnvand eller tørster på en solskinsdag. Trappesystemet er nemlig udviklet med et indbygget overløb, der lader alt overskydende vand løbe fra, mens et vandreservoir på samme tid opsamler noget af det overskydende vand. Det betyder, at dine planter ikke bliver for våde, mens de samtidig får tilført fugt selv i varme og tørre perioder. 

Slip for dræbersnegle

Som en ekstra bonus slipper du også for at ligge på knæ for at få bugt med de mange dræbersnegle, der elsker at fortære køkkenhavens grønne og smagfulde afgrøder.

Plantetrappen har nemlig en særlig sikring, der effektivt forhindrer den invasive snegleart i at invadere dine planter. 

Plantetrappen er let at indrette i dit udeområde, og du kan finde den i 3 forskellige udgaver med alt fra to til fire plantekasser. Priser fra 600 kroner til 1.600 kroner. 

Læs også: Byg selv trappe – sådan gør du

Læs også: Succes og indretning med plantekasser

Mest læste artikler