Sådan laver du et blomstertårn

Dekorer med et hjemmelavet blomstertårn, der næsten ikke koster noget at lave. Tårnet er perfekt til at pynte hoveddøren eller terrassen med.

Det skal du bruge:

  • 10 dåser
  • Sten
  • Lim
  • Jord og blomster
  • Noget spidst til at lave hul i dåserne

Sådan gør du:

1. Vask dåserne grundigt, og fjern eventuelt papir, der stadigvæk måtte sidde fast.

2. Lad dåserne tørre helt, før du begynder at lime stenene på. Lim gerne stenene på en for en, så de sidder bedre fast.

For at få et tæt og fint resultat bør stenene limes så tæt som muligt.


Foto: Grethe Sætren

3. Når alle stenene er limet på, og limen er tørret ordentligt, laver du huller i bunden af dåserne.

4. For at undgå rust kan du eventuelt lakere dåserne indvendigt.



Foto: Grethe Sætren

5. Plant de blomster eller plante, som du ønsker at have i blomstertårnet. Her er der blevet brugt gran.

6. Sørg for at stable dåserne oven på hinanden. Her er der stablet seks dåser i buden, tre i midten og en enkelt på toppen.

Dåserne er ikke limet sammen, da de er ret tunge i sig selv.

Blomstertårnet kan for eksempel sættes ved hoveddøren eller ude på terrassen.

For at blomstertårnet skal holde sig pænt, bør det ikke placeres et sted med for meget sol. Blomsterne skal desuden også vandes jævnligt.

Andre ideer til dit hjemmelavede blomstertårn

Du kan bruge dit blomstertårn hele året og dekorere det som årstiderne skifter.

Lyng er en oplagt blomst at plante i blomstertårnet. Den blomstrer nemlig både i foråret, sommeren og efteråret afhængigt af hvilken sort, du vælger.


Foto: Grethe Sætren

I det tidlige forår og sene efterår, hvor der stadig er risiko for nattefrost, kan du også sagtens plante stedmoderblomster i blomstertårnet. Blomsterne tåler nemlig let frost, så de kan sagtens stå udenfor på disse tider af året.


Foto: Grethe Sætren

Du kan også vælge at stille lys i blomstertårnet for at skabe varme og hygge i haven eller i stuen. Hvis du stiller blomstertårnet ved hoveddøren, vil det også være med til at byde dine gæster velkommen i de kolde vintermåneder.


Foto: Grethe Sætren

Opskriften er lavet af Grethe Sætren til Vi i Villa.

Mest læste artikler