Sæt kulør på terrassen med klassiske lerpotter

Skab sydlandsk stemning på terrassen med disse klassiske lerpotter, der med rustikke farver og charmerende mønstre bringer både dansk design og ægte italiensk håndværk til dit uderum. 

Efter en lang vinter indenfor trænger mange af stuens planter til en lang sommerferie i haven. Nu hvor de varmere temperaturer langsomt er på vej, kan du derfor så småt begynde at ompotte dine planter og sætte dem udenfor – og samtidig sætte kulør på terrassen med smukke lerpotter.

Med disse klassiske lerpotter fra Bergs Potter kan du give dine planter de bedste betingelser for nyt og langt liv, mens potternes varme terracotta-farver skaber sydlandsk stemning på terrassen. De rustikke farver og charmerende mønstre leder tankerne hen på smukke italienske haver – og det er der en ganske god grund til. 

View this post on Instagram

A post shared by Bergs Potter (@bergspotter) on Mar 3, 2019 at 3:22am PST

Førsteklasses italiensk ler

Selvom de fine potter har en lang, dansk historie, bliver de nemlig håndlavet i en lille landsby i det nordlige Italien. Her fremstilles de af førsteklasses italiensk ler, der både lader planternes rødder ånde og samtidig holder godt på fugten i potterne. 

Lerpotterne bliver brændt ved meget høje temperaturer, hvilket betyder, du kan have potterne stående både ude og inde hele året. Det eneste tegn på slid, vil være den flotte patina, der kommer med alderen. 

Potter fyldt med historie

Københavner potten er én af Bergs mest populære potter. Designet stammer helt tilbage fra 1860, hvor potten tidligere blev lavet på Fredensborg slot, hvilket har givet den tilnavnet Slotspotten. For næsten 80 år siden tog familievirksomheden Bergs Potter det smukke pottedesign til sig, og i dag pryder potten med de rolige farver og den fine bort i mange danske haver. 

Flere farver og størrelser

Den klassiske Københavner potte fra Bergs kan fås i flere farver og størrelser. Potterne kommer i tre naturlige lerfarver, nemlig lys, rosa og grå, der alle tre går godt til nordisk design og indretning. Du kan også finde håndglaserede udgaver i smukke grønne, gule og blå farver. 

Du kan finde Københavner potterne og andre designs fra Bergs Potter i udvalgte butikker. Potterne fås i alt fra 10-35 centimeter i diameter med priser fra 60 kroner. 

Se, hvordan du ompotter dine planter i lerkrukker i vores trin for trin-guide her

Mest læste artikler