Poolprojekter hitter i haven

De seneste varme somre har fået danskerne til at drømme om swimmingpool i egen baghave som aldrig før. Og nu er mange begyndt at gøre noget ved drømmen.

børn hopper i poolen

Sommeren nærmer sig, og mange danske har den seneste tid haft mere tid derhjemme. Det har fået mange danskere til at gøre noget ved drømmen om at få sin egen pool.  

For tredje år i træk oplever nogle af Danmarks største forhandlere og leverandører rekordstor interesse for endog store poolprojekter i det spæde forår.

– Vi oplever meget stor efterspørgsel på såvel klassiske familiepools i stål som eksklusive keramiske pools til haven. Vi oplevede rekordstor interesse for pools i 2018, hvilket så blev overgået i 2019, og allerede nu tegner 2020 til at slå dem begge i efterspørgsel, fortæller Anja Bjørnsen, som forhandler og rådgiver om gør-det-selv poolprojekter hos en af Danmarks førende leverandører af havepools, PoolOasen.dk i en pressemeddelelse.

Hos Danmarks og Skandinaviens største importør af swimmingpools, Swim & Fun, viser tallene ligeledes tydeligt, at danskernes efterspørgsel på pooltilbehør har været stødt stigende de seneste år. Det drejer sig blandt andet om solfangere samt sol- og havebrusere, hvor salget er steget med over 50 procent i perioden 2015-2019. Disse tal bakkes op af Anja Bjørnsen, som oplever vækst på op til 150 procent i kategorien ”solvarme til pool” i samme periode.

Går man med tanker om at kaste sig ud i et haveprojekt af den størrelse, er det også netop nu, man skal rykke, slår Anja Bjørnsen fast. 

– Vi ser langt flest projekter starte op i foråret, især nu, hvor man har tid til at komme ordentligt i gang og samtidig kan glæde sig til, at vejret bliver mere sommerligt, når poolen står færdig. Det kan jo også hurtigt vise sig, at en pool i egen have bliver et godt alternativ, til den sommerferie, som måske hænger i en tynd tråd. At have pool i egen have er trygt og giver kvalitetstid til familien i en tid, hvor mange begrænsninger er trukket ned over hovederne på os. Og en swimmingpool har man glæde af i mange år, afslutter Anja Bjørnsen.

Mest læste artikler