Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbuddet.

Det omfatter afbrændingsforbuddet

I de fleste kommuner landet over omfatter afbrændingsforbuddet al brug af åben ild, samt brug af kulgrill og engangsgril. Du må kun grille såfremt du bruger en egnet grill på et ikke-brændbart grundlag i egen have eller på egen altan. Hvis du skal grille på fællesarealer eller andre ude arealer er det kun tilladt med en elgrill. Læs mere om reglerne for afbrændingsforbuddet her. 

Mand fik bøde på 5.000 kr. for overtrædelse

Det er en god idé at have tjek på hvad afbrændingsforbuddet omfatter, da det kan blive en dyr affære, hvis du overtræder det. I weekenden blev en mand fra Helsinge taget i at overtræde forbuddet, da han grillede pølser til sin familie på en udflugt til Esrum Sø. Grillen var placeret i græsset tæt ved søen, men ifølge afbrændingsforbuddet må grillen kun bruges hvis den er placeret på et ikke antændeligt grundlag på privat grund. Manden endte derfor med en bøde på 5.000 kr.

Læs også: Sommerbeskæring af frugttræer

Det løber hurtigt op

Bøden for at overtræde afbrændingsforbuddet er på minimum 1.500 kr. men kan hurtigt løbe op i et højere beløb. Minimumsbøden er i tilfælde af, at der ingen skade er sket, hvorimod bøden bliver fordoblet, hvis det resulterer i en brand der giver større skader. Oven i det kommer det et evt. erstatningskrav for det er er blevet ødelagt ved branden.

Det er et sjældent syn, at den danske natur er så udtørret som den er i disse dage, og risikoen for brand er derfor ualmindelig høj.

Tørken har også fået politiet til at advarer mod hvor du parkerer din bil, da der er risiko for at den selvantænder. Læs mere om advarslen her. 

Kilde: Helsingør Dagblad & Nordjyske 

Mest læste artikler