DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan fjerner du nemt grimme belægninger

Slip af med belægninger på terrassen, fliser, murværk og markiser, og gør haven sommerklar – du behøver kun ét produkt, en kost, spand og lidt knofedt.

Snart skal vi nyde sommeren i haven – og det sidste, du har lyst til er at kigge på grimme belægninger på terrassen, plankeværket eller husets facade. Det er ofte belægninger – og det er faktisk nemmere end du tror, at fjerne dem.  

Alt det kræver er ét godt rengøringsmiddel, en spand, en børste eller kost og lidt knofedt.  

Før du går i gang

Belægninger kommer oftest på fliser, sokkel, tagsten, vinduer, terrassen og træværk i haven. Du kan nemt fjerne dem ved at bruge et rengøringsmiddel, påføre det, lade det virke og derefter skylle af.

Hvis du har planlagt at friske murværk eller træoverflader op med maling eller træbeskyttelse denne sommer, er det også vigtigt, at du først fjerner belægningerne for det bedste og mest holdbare resultat.

Rene fliser på terrassen

Fliser får ofte grimme belægninger, der endda også kan være glatte at gå på.

Den nemmeste måde at rengøre fliserne på er ved at lave en opløsning af Rodalon Udendørs i en spand. Brug 1-2 dl Rodalon Udendørs til 1 l vand, alt efter hvor snavset fliserne er. 

Brug derefter en kost eller stor børste til at gnubbe opløsningen godt ud over fliserne, og lad det virke i ½-1 time, hvorefter du kan fjerne rester af snavs med rent vand. Du kan også lade næste regnskyl gøre arbejdet for dig.

Flotte havemøbler

Har dine havemøbler overvintret udendørs, har de ofte fået mørke og slimede belægninger. Du kan nemt gøre dem klar til en sommer mere ved at lave en opløsning af Rodalon Udendørs (1-2 dl til 1 l vand) og påføre opløsningen på den let fugtede overflade, enten med en klud eller en børste. 

Lad opløsningen virke i ca. 1 time, og vask derefter møblerne med rent vand. Husk, at hvis møblerne efterfølgende skal have f.eks. olie, er det vigtigt, at de er helt tørre inden.

Facader og murværk

Her er det ofte store overflader, du skal i gang med, så det kan være smart at bruge en lille havesprøjte eller sprøjtepumpe – men en børste eller kost kan også sagtens bruges. 

Lav en opløsning af Rodalon Udendørs (1-2 dl til 1 l vand) og test et lille areal, inden du går i gang med hele facaden for at sikre, at der ikke kommer misfarvninger.  

Påfør blandingen i tørvejr og du får det bedste resultatet, hvis temperaturen ikke være under 10 grader. Lad blandingen sidde, og efter to dage vil din væg være helt som ny. Du kan eventuelt vaske efter med en kost og en omgang natursæbe.

Træ-terrasser og hegn

Gør både terrassen og hegn i haven klar til sommeren ved at fjerne grimme belægninger – hvis du skal friske op med maling eller give træet træbeskyttelse.

Brug en opløsning af Rodalon Udendørs (1 l Rodalon Udendørs til 10 l vand) og lad den virke i mindst 1 time, før overfladen bearbejdes med børste, kost eller højtryksrenser. 

Jordslag og belægninger på parasoller og markiser

Parasoller og markiser bliver ofte misfarvede, fordi de er ekstra udsatte for at blive angrebet af svamp, der giver mørke pletter eller grimme plamager. 

Her kan du også bruge Rodalon Udendørs til at fjerne belægningerne. 

Lav en opløsning af Rodalon Udendørs (1-2 dl til 1 l vand) og påfør opløsningen med en børste eller klud direkte på markisen eller parasollen. Lad opløsningen virke i ca. 1 time, hvorefter du kan skylle af med rent vand fra haveslangen eller med en vandkande.

Rent drivhus

Gør drivhuset klar til en ny plantesæson med en nem rengøring, hvor du fjerner mug, dårlig lugt, få rene ruder og desinficerer. 

Lav en opløsning 1-2 dl Rodalon Udendørs til 1 l vand og afvask drivhuset. Brug en klud eller en børste eller en sprøjte med dyse. Bruger du sprøjte anbefales brug af maske. Efter desinfektionen bør drivhuset afvaskes med rent vand inden planterne sættes ind.

Rodalon Udendørs kan købes i alle byggemarkeder, de store supermarkeder og online.

Om Rodalon Udendørs

Rodalon Udendørs er et middel, der skånsomt og effektivt fjerner belægninger fra mure, tage, fliser, sten, beton, havemøbler, båd, campingvogn og drivhus – og jordslag fra parasoller og markiser. Rodalon Udendørs er et yderst effektivt rengøringsprodukt, hvis unikke kemiske sammensætning er specielt udviklet til at fjerne belægninger og misfarvninger fra alle vaskbare flader og materialer.

Husk at følge brugsanvisningen på etiketten. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler