5 tips til hvordan du forebygger skadedyr i dit drivhus uden brug af pesticider

Vil du gerne have planterne i dit drivhus til at trives, og vil du undgå at bruge pesticider, så læs her fem tips til, hvordan du holder skadedyrene væk fra dit drivhus uden at bruge pesticider.

Du behøver ikke bruge pesticider for at holde skadedyrene væk fra dit drivhus. Det er faktisk både let og billigt at få dine planter i drivhuset til at trives helt uden brug af pesticider. Her er 5 tips.

Hold drivhuset rent

Hvis du vil forebygge skadedyr i dit drivhus, er det vigtigt, at du holder det rent. Så vask det i foråret, inden du tager det i brug, og i efteråret, når de etårige planter er væk. De flerårige planter kan du overdække, når du gør drivhuset rent.

Sørg for god udluftning

Det er også vigtigt, at du i hele sæsonen sørger for god udluftning i drivhuset. Skadedyr er vilde med varm og fugtig luft, så det er godt med noget ventilation.

Skift jorden hvert år

Du skal sørge for at udskifte jorden hvert år. Du kan sagtens genbruge jord fra haven, så længe der ikke har vokset lignende planter i den jord, du tager fra haven, som du bruger jorden til i drivhuset. Du kan forbedre jorden ved at tilsætte den lidt kompost.

Hold øje med afgrøderne

Du skal i hele sæsonen holde godt øje med dine afgrøder og straks fjerne de blade, der bliver angrebet.

Få hjælp af mariehønsene

Mariehøns og især deres larver er meget effektive til at bekæmpe lus.Du kan indsamle mariehøns i haven og sætte dem ind i drivhuset på de angrebne planter.

Læs også: Guide til drivhuse | Alt om dit nye drivhus fra A til Å

Mest læste artikler