Skadedyr i haven

De bedste tips til at slippe af med skadedyr i haven

Hvad end du leder efter en løsning til at komme af med skadedyr som myrer, dræbersnegle, myg, fluer, hvepse, gåsebiller eller andre irriterende insekter, der overtager udendørslivet i sommerperioden, så finder du her alle de bedste tips og tricks til, hvordan du sætter en stopper for det.

Læs mere

Sådan holder du dræbersneglene væk

Dræbersnegle ligger i vinterhi henover vinteren, men i det øjeblik det begynder at blive en anelse varmere, begynder de langsomt at komme frem. Det begynder gerne at ske i marts måned, og når vi når over ti grader, vil det ikke være svært at finde dræbersnegle i naturområder.

Men med et meget simpelt trick kan du sikre dig en dræbersnegle-fri have. Det indebærer ganske enkelt bare, at du skal sørge for at strø gamle skaller fra pistacienødder ud over din have.

Hjemmelavede tricks mod jordhvepsebo

Det kan også være, at du leder efter gode tricks til, hvordan du slipper af med et jordhvepsebo. Der findes en række forskellige metoder. Et par af dem er at du kan benytte insektpudder som bekæmpelse af et hvepsebo. Det kan også være en idé at ringe efter professionel assistance. Det er den mest sikre måde, og der arbejdes altid med godkendte insektmidler, der har dokumenteret effekt over for jordhvepse.

Sådan undgår du irriterende insekter i haven

Hvis du er indehaver af en skøn have, så kan du godt risikere at skulle kæmpe en del med bladlus. Vi har heldigvis en nem og hurtig opskrift på hjemmelavet og miljøvenlig spray, du kan bruge i kampen mod de irriterende små insekter.

Andre insekter du gerne vil undgå at møde i haven er eksempelvis flåter, myg, snudebiller, flyvemyren og mider.

Et andet helt genialt trick er, at du ved hjælp af blot en vandpose og nogle mønter kan blive helt fri for summende fluer i haven eller på terrassen. Vandposerne udnytter, at fluer ikke har pupiller, der kan regulere det lys, som møder insekternes øjne. Derfor de ret forvirrede af det, de opfatter som en stor mængde flimrende vand. De bliver desuden perplekse og skræmte af reflektionerne fra sollyset, der rammer mønterne i poserne.

Flyvemyren er over os – her er 4 gode råd
Flyvemyren er uskadelig, men irriterende. De tager på vingerne, når vejret egner sig. flyvemyrer

Flyvemyren er over os – her er 4 gode råd

Sommerlandet oversvømmes af myrer, også af den irriterende flyvemyre. Her er et par råd mod myrer og flyvemyrer, så du ikke behøver skadedyrsbekæmpelse.

Flåtbid: Sådan beskytter du dig mod flåter og borrelia
Flåtbid: Sådan beskytter du dig mod flåter og borrelia

Flåtbid: Sådan beskytter du dig mod flåter og borrelia

8 facts om flåter, tæger og borrelia. Læs fagdyrelægen, Christina Brocks, ekspertråd om, hvordan du bedst færdes i fred for flåter i naturen, og hvordan du undgår at blive ramt af Borrelia og TBE.

Geniale tricks: Få farlige hvepse til at flygte fra dit hjem
en hveps - hvepse

Geniale tricks: Få farlige hvepse til at flygte fra dit hjem

Almindeligt postevand, rødt kød og brændende kaffe … her er de hvepseskræmmere, du ikke har hørt om. Og så bringer vi naturligvis alle de andre råd mod hvepse, der stadig virker …

Sådan bekæmper du bladlus helt uden gift
Blad angrebet af bladlus - bladlus bekæmpelse

Sådan bekæmper du bladlus helt uden gift

Ingen have undgår bladlus, og de formerer sig hastigt. Men en tidlig indsats med miljøvenlige metoder minimerer bladlusenes skader på planterne.

Gåsebiller – sådan bekæmper du dem
Gåsebiller

Gåsebiller – sådan bekæmper du dem

Gåsebiller kan ødelægge din græsplæne, eller - rettere sagt: deres larver kan. Gåsebillernes larver trives dog ikke i fugtig jord, og det er nøglen til at bekæmpe dem. Der findes dog også et helt simpelt trick, der kan komme dem til livs. 

Fuglefoder lokker rotter til – sådan sikrer du dig

Fuglefoder lokker rotter til – sådan sikrer du dig

Det er fantastisk at have fugle i haven, men kan desværre også føre til rotteangreb. Hvis du ikke passer på nyder rotterne også godt af fuglefoderet. Læs med her og bliv klogere på hvordan du kan undgå rotter, men stadig få fornøjelsen af fuglene.

Sådan bekæmper du jordhvepse, og sådan fjerner du deres bo
Sådan bekæmper du jordhvepse, og sådan fjerner du deres bo

Sådan bekæmper du jordhvepse, og sådan fjerner du deres bo

Hvad er jordhvepse egentlig? Det er små agressive djævle, der farer op af jorden og angriber fødder og ben på børn og voksne. Så meget så godt, men hvad er egentlig forskellen på almindelige hvepse og jordhvepse, og hvad kan du gøre for at fjerne deres bo? 

Slip for skadedyr – uden kemi
bladlus

Slip for skadedyr – uden kemi

Brug af kemi i køkkenhaven ødelægger jordens sundhed og fører på sigt til yderligere ubalance, sygdom og skadedyr. Den britiske køkkenhaveguru Huw Richards giver her sin effektive strategi til et naturligt forsvar mod skadedyrene.