Brug pistacienødder mod dræbersnegle

Dræbersneglene er på vej ud af deres vinter-hi og ingen længe har de invaderet haven. MEN med dette simple trick kan du holde din have så godt som snegle-fri.

Snegle-fri have

Der findes utallige tips og tricks til, hvordan du kan komme til livs med de slimede dræbersnegle, som gang på gang invaderer din have så snart vejret tillader det. Nogle vælger at bruge diverse giftmidler og andre vælger at benytte sig af kreative indslag såsom en nedgravet flaske med sukkervand eller øl som lokkemad til dræbersneglene.

Men der findes faktisk et andet super smart trick, som kan hjælpe dig til en have uden alle de slimede spor. Tricket går i al sin enkelthed ud på, at du skal spise en masse pistacienødder og gemme skallerne. Skallerne kan du dernæst strø ud over din have, hvilket medfører, at dræbersneglene skal bevæge sig over ujævnt og svært terræn – og dét kan de ikke lide. Derfor vælger dræbersneglene at ”snegle” sig et andet sted hen, for at undgå det ujævne terræn, og du får dermed en have, som er fri for snegle.

Du kan med fordel også anvende knuste æggeskaller eller knuste muslingeskaller. 

Læs også: Sådan bekæmper du dræbersnegle

Hvornår kommer dræbersneglene?

Dræbersneglene ligger i vinterhi henover vinteren, men så snart graderne stiger, så begynder de lige så stille at dukke frem. Det sker for det meste i marts måned, og når vi runder de tocifrede varmegrader bliver dræbersneglene for alvor aktive.

Det er derfor en god idé at gå på jagt efter dræbersneglene allerede i det tidlige forår, da du dermed mindsker risikoen for at få en have fyldt med dræbersnegle. Nogle dræbersnegle kan nemlig forplante sig hurtigt og lægge op mod 400 æg på en hel sæson – derfor vil det bedste være at finde dem før de kommer frem fra deres hi.

Dræbersneglene er afhængige af fugtige steder, derfor er højt græs og løse sten et oplagt sted at starte i jagten på de gemte dræbersnegle, som snart er klar til at invadere din have.

Kilder: desperategardener, politiken

Læs også: Bekæmpelse af dræbersnegle – sådan gør du

Mest læste artikler