Disse 4 farver tiltrækker myg

Især fire farver er myggene særligt glade for, og du bør derfor undgå dem i myggesæsonen.

myggen stikker

Farven på dit tøj spiller en rolle, når myggen udvælger sit offer. Det afslører en undersøgelse udført af forskere fra University of Washington. 

I undersøgelsen fokuserede forskerne på hun-myg, som de i små testkamre udsatte for forskellige farver. Her viste det sig, at myggene særligt blev tiltrukket af farverne rød, orange, sort og cyan. Farver som grøn, blå og lilla blev til gengæld ignoreret.

Farven rød forveksles med mygge-mad

Resultatet får eksperter til at mene, at årsagen, til at myggene kaster sig over personer med rødt tøj, er den meget simple, at de forveksler den røde farve med blod. 

– Når lys rammer menneskers hud, reflekteres en rød farve. Derfor er farven rød formentlig et af flere tegn, som myggene bruger til at finde deres næste offer, forklarer entomolog og skadedyrsbekæmper Nancy Troyano til et amerikansk medie.

Undgå mørke farver

Med hensyn til farverne orange, sort og cyan er det mindre entydigt, hvorfor myggene tiltrækkes af dem. Men ifølge entomologen Timothy Best er myg generelt glade for mørkere farver, mens de forbinder de lysere farver med fare. Sollys kan nemlig gøre det af med dem.

– Myg dør nemt af dehydrering. Derfor repræsenterer lyse farver måske fare og får dem til at flyve væk. Omvendt signalerer mørke farver skygge, hvor der sandsynligvis er en mere tålelig temperatur og gør myggene i stand til at bruge deres evner til at finde et offer, siger Timothy Best.

– Mørke farver skiller sig ud i myggens øjne, hvorimod lyse farver falder i med omgivelserne. Folk bør derfor overveje at gå i lysere tøj som et ekstra middel mod at undgå myg.

Mest læste artikler