Det er hunnerne, der er problemet. I hvert fald når det kommer til myg. For hvor han-myggene spiser sig mætte i nektar, drikker hun-myggen som en anden vampyr helst blod. Det skriver dr.dk.
Årsagen til hun-myggens mere bloddryppende vaner er, at den skal bruge blodet til at producere æg. Den mere irriterende bivirkning er så, at hun-myggen samtidig sender blodfortyndende spyt den modsatte vej. Myggestik klør altså, fordi kroppen får en mindre allergisk reaktion.
Den dårlige nyhed er, at du ikke helt kan undgå at blive spist af hunmyg. Den gode er til gengæld, at du kan gøre en del for at begrænse dem. Her er de bedste råd, som kan redde dig gennem sommeren.
Læs også: Myg og myggestik – slip for kløende myggestik

1: Duftlys forvirrer myg
Ved hjælp af deres fintfølende lugtesans lugter de såkaldte stikmyg sig frem til deres næste måltid blod . Uden problemer kan de således lugte sig frem til sved og tis, som i en mygs verden er et sikkert tegn på mad. Stikmyggene kan derudover også fornemme, når vi mennesker trækker vejret, eftersom de mærker CO2-niveauet i luften ændre sig.
Af samme grund giver det god mening, hvis man forsøger at forvirre myggene med stærke aromaer. Duftlys kan således hjælpe dig med at kamouflere din kropslugt.

2: Gå i ét med omgivelserne
De myg, som er aktive om dagen, har en særdeles veludviklet synssans. Den er dog ikke mere veludviklet, end at det er muligt at narre den ved at tage tøj på, der passer til lejligheden.
Husrådene anbefaler at tage lyst tøj på i områder med mange myg, eftersom blodsugerne angiveligt skulle blive tiltrukket af mørke farver. Det er dog ikke helt rigtigt.
Læs også: Slip for kløende myggestik
Myggens syn registrerer kontraster, og derfor skal man forsøge at udjævne dem. Man skal altså tage tøj på, som går i et med omgivelserne, da du så bliver nærmest usynlig for myggen. Hvis du opholder dig i et grønt område, skal du derfor tage grønt tøj på.
Dog skal du være opmærksom på, at myggene stadig kan lugte dig, fortæller Jens Thorving Andersen, som er naturvidenskabelig museumsformidler på Naturhistorisk Museum, til dr.dk:
– Det er lidt ligesom at have gemt sig virkelig godt i gemmeleg, men så blive afsløret af, at man har skidt i bukserne, siger Jens Thorving Andersen.

3: Sæt aldrig kryds i myggestikket med neglen
Nogle danskere har lært, at de skal kradse et kryds i myggestikket med neglen, fordi det angiveligt skulle få kløen til at stoppe. Intet kunne dog være mere forkert.
I bedste fald oplever man en ren placebo-effekt – altså en ren psykologisk effekt, hvor hjernen snyder kroppen til at tro, at det ikke klør. I værste fald presser man en beskidt negl ned i et sår, som risikerer at blive inficeret.
Hvis en myg mæsker sig i dit flæsk, skal du altså IKKE klø igen.

4: Bliv hjemme om aftenen
De fleste myg er aktive om aftenen og natten, hvor dens naturlige fjender er gået til ro. Af samme grund kan du med fordel gå indendøre, når skumringen sætter ind, hvis du vil undgå at blive ædt af myg.
Det skal dog siges, at denne metode ikke er en garanti mod myggestik. Nogle myg er også aktive om dagen. Faktisk er myggen et meget opportunistisk insekt. Ofte venter de på steder, hvor der er stor sandsynlighed for, at deres næste måltid vil komme forbi. Straks de fornemmer kropsvarmen og lugten fra et dyr eller menneske, slår de til.

5: Få myggesæsonen overstået på én gang
En alternativ løsning, som dog kun er for de mest klø-resistente, finder du højt mod nord. I Lapland vælger nogle samere således at få myggesæsonen overstået på én gang. Når sæsonen begynder, smider de simpelthen alt tøjet og lader myggene stikke og suge så meget blod, som de lyster.
Det resulterer i hundredvis af kløende myggestik, men fordelen er, at de efter nogle dage fremprovokerer en tolerance overfor myggenes spyt. De opnår altså immunitet og kan dermed undgå kløe resten af sommeren – i hvert efter sigende.