Hyggelig skygge – parasoller og solsejl til sommeren

Solen er skøn, men vi har også brug for skygge på terrassen og i haven. Se nogle af sæsonens markiser, solsejl, parasoller og netgardiner.

Parasoller og solsejl skaber ikke kun skygge, men også hygge i haven, og bliver et naturligt samlingssted til havefesten.
Foto: IKEAHold hvepsen ude
Hæng et let netgardin op på parasollen, og hold hvepse, fluer og andre flyvende forstyrrelser ude. Netgardinet måler 200 cm i højden, diameteren er 300 cm. Passer til parasoller med diameter på 300 cm. Koster 149 kr. i IKEA.

Parasol leger trækrone
Shady Lace lader lidt lys trænge igennem det bladlignende stof, så du får en følelse af at sidde under et skyggende træ. Fås i grøn og hvid og i to str. – med diameter på 210 cm og 345 cm. Pris fra 1.999 kr. Fra Designdelicatessen.

Foto: Viking MarkiserMarkisen ruller selv ud
Viking Markiser har markiser, der via sensorer selv holder øje med solen og hvornår det er tid at rulle sig ud. Blæser det op, ruller markisen selv ind. Fås i forskellige størrelser. Eksempel: 400 cm br., udrulning 270 cm og sensor koster ca. 30.000 kr.

Sommerhave.dkSpænd et sejl ud
Spænd et eller flere solsejl ud over familiens udendørs opholdsrum og få et effektivt skyggeredskab, som I ikke skal flytte på, før det skal tages ned til efteråret. Pris 2.695 kr. (måler 420 x 420 cm). Fra sommerhave.dk

Foto: JYSKHængeparasol
Den skyggegivende skærm hænger ned fra en arm, så parasolstangen ikke står i vejen. Skærmen er lavet af sort polyester, der er UV-behandlet, mens stangen er af aluminium. Parasollen hedder LUX og er 270 cm høj og diameteren er 300 cm. Koster 1.699 kr. inkl. fod og parasolovertræk. Fra JYSK.

Mest læste artikler