DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Solenergi mod blændende lys

Det lodrette solgardin "shadeplus" fra markilux drives af et nyt solmodul.

Erst nach Roadshow veröffentlichen

En traditionel markise er ikke den eneste løsning. Markiser fås også med dobbeltfunktion. Den ene beskytter mod uv-stråling og varme, den anden mod blændende lys. Og det ved hjælp af solenergi. Det er både praktisk og miljøvenligt.

“Pergola” har i et stykke tid været udstyret med et ekstra “shadeplus”-solgardin, der kan køres ned til to meter og tredive, alt efter markisedugens materiale. Derved skabes der en hyggelig, privat atmosfære og man beskyttes mod blændende lys.

Smart fremtoning uden kabler

Som noget nyt er solgardinet monteret direkte i den forreste profil på “Pergola” og er dermed skjult i det elegante design. Og det med endnu mere komfort. “shadeplus” har nemlig fået en el-motor. Både den kabelløse motor såvel som batteriet er skjult i markisens profil. Motoren drives af et energibesparende solmodul, der sidder øverst på markisen. Modulet leverer strøm nok til at køre markisen op og ned mange gange om dagen, uden at batteriet aflades før tid. For at sikre motoren mod overophedning, er den beskyttet af en termosikring. Hvis du vil undvære motorkraften helt, kan du også benytte det nye magnetiske håndsving, som gør det særligt nemt at betjene markisen.

Stabil konstruktion skaber skygge

Markisens gennemtænkte, kompakte design yder tilstrækkelig frihøjde foran, også ved dobbeltpakken inkl. solgardin. Desuden viser “pergola” storhed – markisen kan skygge terrasser op til 30 kvm og kan, alt efter model, køres hele 6 meter ud. Hemmeligheden er de to slanke forreste søjler, der støtter udestuemarkisen, der har dugtransportskinner i siderne og en dugkassette, der sidder på husets væg. Til trods for sit elegante udseende er markisen stærk og holdbar helt op til vindstyrke på 38-48 km/t. markilux “pergola“ findes nu også med det såkaldte “tracfix” system, som er en slags lynlås, der spænder dugen helt ud i sideskinnerne. Dette bidrager ligeledes til stabiliteten og nedsætter også vindstøjen. For at regnvandet kan løbe af, findes også en modelvariant med sænkbar søjle. Og for hyggebelysning om aftenen kan der monteres en praktisk LED-skinne i sideskinnen.

Læs mere og find den rette markise til dit behov her.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler