denne artikel er sponsoreret

Fjern alger med ren samvittighed

Vidste du at rigtigt mange intetanende husejere handler både ulovligt og strafbart*, når de hvert år ukontrolleret hælder millioner liter ikke-godkendte rensemidler ud i naturen i forsøget på at fjerne alger?

Højst sandsynligt ikke, for som forbruger har du ingen mulighed for at vide at langt de fleste rensemidler ikke er godkendt til algebekæmpelse, fordi de indeholder yderst skadelige biocider.

Problemet er, at forbrugerne uden at vide det, anvender ikke-godkendte rensemidler i den tro, at det er et uproblematisk renseprodukt. Men faktum er, at reglerne omgås ved at omdøbe algefjernerprodukter til afrenser, husvask og fliserens – selvom produkterne stadig har samme kemiske biocid indhold.

 

Forbudte alge-biocider er designet til at dræbe alger, men sælges som en sæbe og rens for at omgås loven. Helt konkret fjernes ordet ”alger” fra etiketterne og skal således ikke godkendes ved Miljøstyrelsen ej heller dokumentere de negative konsekvenser for både miljøet, grundvandet, bier og mennesker.

Så når man som forbruger investerer i rensemidler, der kaldes ”afrenser” eller husvask” eller lign. og bruger dem til algebekæmpelse, så foretager man sig rent faktisk noget ulovligt og man hælder masser gift direkte ud i miljøet. *) Kilde MST.dk: Det er forbudt efter kemikalieloven at foretage bekæmpelse af alger med et middel, der ikke er godkendt til algebekæmpelse. Straffen er som udgangspunkt bøde, men den kan stige til op til to års fængsel i grove tilfælde.

Se råd til borgere om algebekæmpelse fra Miljøministeriet webside her.

Så tjek om der står at produktet har et registreret algemiddel nummer og godkendt af miljøstyrelsen. Så kan du få en flot og indbydende terrasse og bolig og blive fri for alger med ren samvittighed.

Danskproducerede Neutralon Algefjerner – Klar til brug er godkendt med registreringsnummer 777-9 og er både effektiv, let og sikkert at anvende. Det skal blot påføres den grønne overflade i tørvejr fra +5 gr C og allerede efter få timer vil der være en synlig effekt fra grønt til gråt. Herefter skal man blot lade Neutralon blive liggende og fortsætte med at virke, og vejr og vind vil så i løbet af noget tid hjælpe til med at få fjernet den grønne algebelægning.

Om Nowocoats godkendte algefjerner-produkt:

  • ”Neutralon Algefjerner – Klar til brug” anvendes til at bekæmpe alger på alle hårde overflader.
  • Produktet er godkendt af Miljøstyrelsen med registreringsnummer 777-9
  • Bruges ufortyndet – er klar til brug
  • Patentanmeldt • Dokumenteret effekt
  • Ingen uønsket påvirkning af grundvandet
  • Misfarver ikke metaller
  • Hurtig effekt
  • Sælges i de fleste byggemarkeder i Danmark

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler